AHZ House by ZIZ Arquitetura

Modern condo located within the Brazilian metropolis of Londrina, designed by ZIZ Arquitetura.

006-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x700

005-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x700

002-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x599

003-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x700

012-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x1575

007-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x700

008-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x1630

010-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x1575

009-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x1575

001-ahz-house-ziz-arquitetura-1050x1524

Description by ZIZ Arquitetura

Over 10 years in the past, a pair, each docs, moved from Sao Paulo State to Londrina. The Gaudi constructing caught the eye of the household due to its giant balcony and interval development with a singular fashion. They supported this undertaking and noticed the neighborhood develop in addition to their household wants. “I am keen on cooking, throwing dinners and entertaining friends so it was my distinct
want to have an awesome, useful and cozy area through which to do that” recollects the home-owner. “It took 6 months of labor to rework this house into the right recreation and dwelling area that’s now appreciated on a regular basis by our household” provides the spouse. In line with Jean Oliveira, the architect, as we speak’s idea of built-in area and versatile, snug dwelling is the rule. The concept every thing must be in its personal area is an idea of the previous. Everybody who enters this residence, of 207 sq. meters, instantly feels the influence of nicely used area and ambiance. That is because of the open idea design that comes with the spacious balcony, ample dwelling and gourmand eating areas and connects to the hidden barbecue behind picket folding doorways. “This area is regularly used for the whole lot from household breakfasts to prepare dinner outs to household events!” says the home-owner.

From the previous balcony, solely a single pillar stays, which opens on one aspect as a hearth and the opposite aspect as a tv. This makes for a really snug dwelling space. As well as, just one wall was constructed to separate the social and personal areas of the house, giving approach to a household photograph gallery. The idea of useful ornament helped us to prioritize a mixture of constructing
supplies from polymeric cement to bamboo veneer to black lacquer and chrome steel. “The top result’s a really clear, minimalist fashion” says the architect Celso Oshiro. “Nevertheless, this doesn’t imply that it’s a chilly home.” “We used amber lighting to create a comfortable really feel and the pure mild from the massive home windows of the balcony fills the room to create a sensational cosmopolitan
environment.” “This flats feels prefer it could possibly be anyplace on the planet!” says Vitor Magon, from ZIZ.

Images by Jean Oliveira

Visit ZIZ Arquitetura

  • Facebook
  • Google Plus