Apartment H+M by Destilat

Inspiring condo situated in Vienna, Austria, designed by Destilat.

001-apartment-hm-destilat-1050x1575

002-apartment-hm-destilat-1050x700

003-apartment-hm-destilat-1050x1575

004-apartment-hm-destilat-1050x700

005-apartment-hm-destilat-1050x1575

006-apartment-hm-destilat-1050x700

007-apartment-hm-destilat-1050x1575

010-apartment-hm-destilat-1050x1575

011-apartment-hm-destilat-1050x700

012-apartment-hm-destilat-1050x1575

Description by Destilat

The “Condo H+M” undertaking includes the restoration of a 130m2-house in a basic Viennese previous constructing on the piano nobile of a home that was constructed on the flip of the century. It’s situated on Äußere Mariahilferstrasse in Vienna’s fifteenth district.

For this venture our shopper was in search of an condominium with preservable unique substance that was not altered by typical errors of earlier renovation makes an attempt.

The standard construction of an house in an previous constructing was tailored to satisfy the necessities of a contemporary type of dwelling. The kitchen was built-in into the dwelling space to make room for a further youngsters’s room that faces the courtyard. Even the previous little toilet was built-in into the newly created youngsters’s room and have become an alcove for the mattress.

The previous entrance space, which included a toilet and a cloakroom, was reworked right into a lavish wellness-toilet with a sauna. The wall separating this toilet from the brand new lobby was eliminated and changed by a curtain, which might be closed if wanted. The toilet’s partitions in addition to its flooring and washbasin have been smoothed and sealed with a white tile-adhesives, making a homogenous, monolithic and nearly joint-free spatial construction.

The mother and father’ bed room was additionally expanded and upgraded considerably by integrating a small adjoining room the place flooring-to-ceiling curtains now conceal the bed room’s large, constructed-in closets.

The restoration and uncovering of the condo’s unique cement tiles within the youngsters’s room and in elements of the bed room accentuates these areas in a vibrant approach, contrasting the idea’s in any other case primarily easy and vibrant colors.

The furnishings consists of the shopper’s personal designs in addition to items of furnishings from destilat’s portfolio. For instance, destilat’s “4tothefloor” strong wooden desk turned the brand new eating desk. destilat’s prototype of the “Camouflage” fibre-cement kitchen was put in in the lounge’s kitchen space.

The lounge and the bed room have been outfitted with “Shades of 3D” prototype lamps. The tulle-chandeliers above the eating desk and within the youngsters’s room have been designed by the shopper’s spouse.

Images by Monika Nguyen

Visit Destilat

  • Facebook
  • Google Plus