Apartment in Budapest by Margeza Design Studio

Beautiful condo located in Budapest, Hungary, designed by Margeza Design Studio.

001-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x370

002-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x386

011-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

015-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

017-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x1575

003-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x380

009-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

034-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x1575

036-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

029-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

025-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x700

031-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x1575

030-apartment-budapest-margeza-design-studio-1050x1575

Description by Margeza Design Studio

On the western financial institution of the Danube, in a constructing constructed within the Eighteen Nineties, we discovered this dilapidated condo. We demolished every thing inside, together with the partitions, then rebuilt it.

Our aim was to create a nicely-functioning, ethereal, joyful residence, the place it feels good to get up, and the place one gladly arrives after a tiring day.

The key phrase of the essential design was performance. We had a 131 sqm house to play with, the place the most important benefits have been the home windows: eight opening on the road, and two extra on the courtyard, and the west-east orientation of the condo. Due to the proximity of the Danube, we selected the wave as the primary motif.

In any occasion, we needed three bedrooms and a front room. After some concessions, we managed to do that by placing the kitchen and the lounge in the identical area. That is an typically used design in trendy furnishings, however was made harder by the irregular, ‘T’ formed help coloumn in the midst of the condo.

Since we couldn’t alter this, we ‘surrounded’ the coloumn with the kitchen. We didn’t put in any higher items, as we needed to emphasize the character of the room. The fabric of the Corian counter was made utilizing invisible connections, and really flows across the pillar.

The kitchen furnishings was each designed and constructed to be right here. eight,5 metres, it conceals a large amount of holding area.

For us, a room doesn’t should be a sq., any type will do, its partitions might even be wavy, however the necessary half is: they have to be useful.

The lounge is just not walled off from the bordering eating room and workspace on the opposite aspect. Neither is actually separate from the central space, the lounge, which is topped by the 2 dwelling inexperienced partitions.

These are every outfitted with automated watering methods and lights. They create fantastic microsystems, it isn’t a shock that the blue armchair between them is nearly all the time ‘occupied’. This spot is the favorite for all family members.

The ceiling peak is three.6 m, so we lowered it within the loos, and thus created storerooms above them, which maintain many miscellaneous issues (baggage, ski bars, not often used gadgets). Within the loos, mirrors have been positioned on the ceilings, to make them appear bigger. Each important bedrooms have their very own loos. One of many loos is open on two sides, offering entry from the bed room and the sauna as properly.

We put the guestroom on the courtyard aspect, the place the much less mild is ‘boosted’ by the color yellow. Subsequent to it’s the visitor rest room and a family storeroom. Listed here are the controls for the ground heating, the internal-outer watering methods, the heater, a washer-dryer, the cleansing robotic, the water purifying system, a wine cooler, and a basic pantry shelf. It’s a very helpful a part of the condominium.

The primary paint is white, which was made livelier by spots of color. The vivid vases and ornamental gadgets make the white background extra joyful. The various crops deliver nature to thoughts.

The furnishings have been designed or collected by us to offer an ethereal, younger, joyful environment combined with the magnificence of the noble supplies. Dwelling within the house we consider we managed to succeed in our aim: to create concord

Images courtesy of Margeza Design Studio

Visit Margeza Design Studio

  • Facebook
  • Google Plus