Apartment in Naqqach by Roland Helou Design Hub

Modern condo located in Naqqach, Lebanon, designed by Roland Helou Design Hub.

001-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

002-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

003-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

005-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

006-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

011-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

012-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

013-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

014-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

015-apartment-naqqach-roland-helou-design-hub

Description by Roland Helou Design Hub

Roland Helou Design (ROHD) is behind an inside design marvel whose intriguing design will delightfully bemuse even probably the most philistine eye. Having the visible attraction and class of a villa, this floor flooring backyard flat is an eye catching trompe l’oeil that pulls from inside structure grasp tips that command—in addition to the inevitable amazement—scrutiny.

Designed by ROHD, the Beirut-based mostly inside structure and multidisciplinary design studio that rests on the aesthetic sensibility and design experience of College of the Arts London grasp graduate Roland Helou, the flat is something however: there isn’t any uninteresting nook right here or any element left to whims or spontaneity. Every thing is assumed-out—even the silent areas are studied.

Conceived for knowledgeable younger couple, the backyard flat stretches over 300 m2 of floor flooring of a constructing situated in Rabieh, Beirut’s most prosperous suburb, nested on a hill aspect to the north of the town. Seamlessly mixing with a quaint outdoors backyard, the flat seems like a villa. This result’s achieved by means of intelligent execution of curtain glass and a terrace serving twin utilization: annexed dwelling area in winter and an extension of the backyard in summer time.

Luxurious thrives abound, such because the Onyx marble and black lacquered wooden lit bar that protrudes to the outside space, serving as an natural connection together with the massive curtain glass doorways. One other spectacular piece is the black basalt constructed-in chimney of the primary front room. Product of volcanic stones, it radiates a particular mix of magnificence and dominance, like that of the central jewel of a crown, and dialogues its equally spectacular roommates, a Kelly Hoppen Eating desk, a Natuzzi Couch, and RHOD customized-made central tables.

In a excessive-finish area like this one, distinctiveness is just not unique to anybody room. Even the visitor toilet, with mirror cladded ceiling and Tala Maron Marble, is value lengthily dwelling over—and in. To not be outshined, the main bedroom has an Ivano Redaelli mattress, positioned in its middle, dealing with the outside Jacuzzi, and surrounded by hidden American Walnut picket closets.

Images by RUDY BOU CHEBEL

Visit Roland Helou Design Hub

  • Facebook
  • Google Plus