Apartment in Singapore by KNQ Associates

Elegant condominium situated in Singapore, designed by KNQ Associates.

006-apartment-singapore-knq-associates-1050x700

005-apartment-singapore-knq-associates-1050x705

004-apartment-singapore-knq-associates-1050x1575

003-apartment-singapore-knq-associates-1050x700

002-apartment-singapore-knq-associates-1050x1575

007-apartment-singapore-knq-associates-1050x840

012-apartment-singapore-knq-associates-1050x700

011-apartment-singapore-knq-associates-1050x700

009-apartment-singapore-knq-associates-1050x1575

Description by KNQ Associates

The house owners of this house have been our studio’s very long time pals. Provided that that is the second time we’re working with them, we’re capable of perceive their wants and necessities, in addition to private style higher this time.

The clear-reduce aesthetics begins at the lounge. Introducing angled strains and undulating surfaces to create a direct visible distinction towards straight and flat parts, we hope to deconstruct the interiors in a delicate, unobtrusive method. Even the little particulars, like the personalized image of black and white images which beautify the partitions are organized artfully in an atypical collage association to tie up with the design idea.

The colour palette is stored mild and monochromatic to make sure the inside area stays ethereal and feels ‘mild’. The colour blue serves a central position to maintain the house from wanting sterile from utilizing a impartial scheme, in addition to being a colour picked by a Feng Shui grasp to make sure the nicely-being of the couple.

The asymmetrical varieties continues in the main bedroom, the place a TV panel has been designed to maintain the area between the top of the mattress and the other wall clear for passage. Wanting like a monolith, it breaks the common boundary of an oblong room and serves as a part of the false ceiling to carry the lights. Equally, a daring purple wallpaper on the headboard wall – shade recommended by the Feng Shui marketing consultant – instructions presence within the room. The room feels serene even with such a robust accent however.

Within the research cum visitor room, the personalized constructed-in storage furnishings is equally designed with the central theme in thoughts – graphical strains create a geometrical sample on the doorways for visible curiosity. The selection colour of orange on one wall jumps at you, particularly since the remainder of the partitions are coated in mild off-white and brown tones.

Images courtesy of KNQ Associates

Visit KNQ Associates

  • Facebook
  • Google Plus