Apartment in Tel Aviv by Raanans Stern’s Studio

Artistic 1930’s house located in Tel Aviv, Israel, utterly redesigned by Raanans Stern’s Studio.

004-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

006-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

001-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

002-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

010-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x1574

013-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

014-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

016-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x1574

021-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

023-apartment-tel-aviv-raanans-sterns-studio-1050x701

Description by Raanans Stern’s Studio

Planning and designing of a 75m2 house in a residential constructing constructed within the 1930’s.

The ‘Worldwide Fashion’ constructing is situated within the middle of the White Metropolis of Tel Aviv and in the previous few years has gone via in depth restorations of its exterior. The division of the inside of the house was custom-made based on the occupant’s wants who’re enterprise man who divides his life between cities.

The brand new design has stored the architects love and values of a contemporary twentieth century house. A brand new brick wall, on which native artistic endeavors are hung, divides the house into a 3rd and two thirds and creates large and properly lit areas on each side.

The dividing wall was left uncovered and painted with a mild gloss on the one aspect a concrete slab flooring and on the opposite oak wooden. The ground defines the features of the house, between private and non-private. The sound system and AC are positioned all through the home and hidden behind picket doorways within the lounge. The wash room is made wholly from skinny metallic profiles related to one another and meshed glass virtually like a patio within the middle of the house which turns into the doorway for pure mild supply. The area is an “insertion” that permits entry to the totally different areas of the house.

The sunshine sources within the residence are a mix of recent and older fixtures akin to the 2 hanging lights above the eating space which have been dismantled from an previous manufacturing unit within the Czech Republic.
Each piece of carpentry was deliberate by the architects and customised to the wants of the proprietor.

Reverse the lounge is the darkish blue wall which conceals the kitchen which is painted in the identical shade.

The partitions of the house have been painted to outline slender corners of the area, a lot of the partitions have been painted in a shade of white with two totally different gloss ranges.

The central concrete beam was uncovered and divides the general public area between the lounge and kitchen. The metallic beam within the visitor room was uncovered and painted black.

The home windows and doorways of the condo are an similar copy of people who have been within the house eighty years in the past when it was constructed, in colour and elegance.

There’s a mixture of recent and vintage furnishings produced from totally different supplies: straw, velvet, wooden & metallic that have been collected from totally different outlets in Tel Aviv, a few of them have been refurbished and customised, enriching the inside of the house.

The condo is open and naturally lit which permits flowers and crops to be positioned in all areas of the house and a system of electrical blinds which were positioned inside the thick partitions of the condominium permit management over the daylight getting into the condominium.

Images by Gidon Levin

Visit Raanans Stern’s Studio

  • Facebook
  • Google Plus