Casa 7×37 by CR2ARCHITECTURE

Modern residence designed by CR2ARCHITECTURE, situated in Sao Paulo, Brazil.

001-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

004-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

002-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

006-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

005-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

008-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

009-casa-7x37-cr2architecture-1050x654

010-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

011-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

017-casa-7x37-cr2architecture-1050x740

018-casa-7x37-cr2architecture-1050x1574

021-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

022-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

024-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

025-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

026-casa-7x37-cr2architecture-1050x700

Description by CR2ARCHITECTURE

Spending hours within the automotive for a weekend out of Sao Paulo was not a part of the plan for this couple, with a small daughter and a second child to return. That´s how that they had the weird concept of ​​constructing a second home within the metropolis of São Paulo, as a leisure home, lower than a kilometer from their precise house.

The preliminary request was a compact home, with versatile areas contemplating a barbecue grill, a swimming pool, two suites and an enormous inexperienced space (as they reside in an house)

The previous constructing, a former faculty swimming, occupied one hundred% of the land in a privileged neighborhood, filled with timber on the streets. So the choice was to demolish it and make a brand new development.

The backyard works because the connecting level of all social space of the home on the floor flooring: leisure, kitchen / dwelling and household room. A large backyard was certainly one of their first requests, contemplating they stay in an house with out an open area, this was an important concern.

In one of many backyard partitions there’s an inventive panel by Athos Bulcão. The panel, alongside the complete size of the pool, is a tribute to the Brazilian modernist structure and the shopper, who got here from Brasilia and grew seeing the artist’s works.

The kitchen/front room is a multiuse area, with none partitions with an extended bench that accommodates all of the sinks, grill, cupboards, and so forth, from one aspect to a different of the area.

The rooms situated on the primary flooring are protected by a picket pergola overlooking the backyard and the timber from the road.

The chosen coating are straightforward to wash and sensible in a home with no frills or guidelines. The granilite used bear youngsters operating, after diving within the pool, and the wooden flooring on the second flooring supplies heat. The deck alongside the home permits permeable areas and the white stone permits a continuation of the storage with the causeway. Moreover, we tried to combine visible and spatially the within to the surface with using giant frames..

For the furnishings, we selected gadgets that would simply be moved from one place to a different, as this versatile home asks.

The gate bordering the lot is made by slatted wooden, all forged, guaranteeing some overlap between the lot and the town. The picket deck attracts the exterior route linking the doorway to the lounge TV within the background.

The size of the land (7x37m) steered a rational development that optimizes the development website, so we selected the metallic construction because the constructive system. Thus the beams and pillars arrive able to be assembled in a couple of days, which, along with using dry slabs (wall panel) and dry wall, allowed the development to be prepared in simply eight months.

The result’s a home with roughly 185sm, which seems to be greater than it’s, because of integration and continuity of enclosed areas and backyard.

Images by Rafaela Netto

Visit CR2ARCHITECTURE

  • Facebook
  • Google Plus