Casa Chontay by Marina Vella Arquitectos

Stone retreat designed by Marina Vella Arquitectos, located in Antioquia District, Peru.

012-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x707

008-casa-chontay-marina-vella-arquitectos

007-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x659

006-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x698

009-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x678

010-casa-chontay-marina-vella-arquitectos

002-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x634

003-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x701

013-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x690

001-casa-chontay-marina-vella-arquitectos-1050x644

Description by Marina Vella Arquitectos

Website

The undertaking is situated in a 5,800m2 (sixty two,430.68ft2) rural plot south-east of Lima, forty.5 km (25 mi) from the street that borders the Lurin River from Lima to Huarochiri. The street that results in the location is surrounded by an exquisite panorama the place stone, wooden, clay and native flora stand out.

The irregular website is 70 meters (229 ft) larger than the River space, turning into an incredible pure balcony of the mountains/valley and the luxurious vegetation surrounding it.

Program

It was a terrific alternative to spotlight conservation through the use of sustainable supplies that mix unobtrusively with the panorama creating sensorial and visible bonds among the many customers, the panorama and structure. Selecting a precise location was difficult and it result in an answer of two unbiased volumes articulated by a backyard lined up with the prevailing timber and the valley. This enables the customers to have fixed reference to nature and outside actions.

Important design concepts

– Respect the surroundings and develop into a part of it; the 2 volumes are parts in concord with the surroundings, every might be surrounded and subsequently unfastened the entrance-again impact.
– Create a habitat in concord with the encompassing tones of nature; all of the pure assets obtainable on the location have been used: stone, adobe, eucalyptus and cane in addition to the normal development methods. The crops are used as design parts, thus integrating the volumes with the panorama and making them a part of it.
– With a view to maximize the world for agricultural functions and outside actions this system was solved in a minimal space.

Useful group

– Parking within the higher space of the location. Entry to the home by a pedestrian pathway by way of a sown subject. A lateral path is for use for harvesting functions.
– The lounge, dinning room and kitchen are situated in a sixty eight m2 space sheltered by a tall quantity, giant window screens guarantee pure mild and cross air flow.
– The sixty seven m2 (721 ft2) decrease quantity has a distribution corridor to three bedrooms, an attic, 2 loos and the terrace. To make sure the bed room’s good air flow and lighting low home windows are oriented in the direction of the East and the “teatinas” (Peruvian roof home windows used since colonial occasions) are oriented in the direction of West. The balconied terrace is oriented in the direction of the valley.
– Outdoors actions: hammocks space, hearth space, and a playground space, gazebo, and swimming pool are surrounded by inexperienced and an orchard.

Development

A builder with native information of conventional development methods was chosen for this part. So as to rationalize funding assets and deadlines it was determined to make use of a mixture development system; in first part concrete columns, beams and slabs supported by an adjoining basis. In second part partitions have been constructed with native supplies: stone, adobe and the cane.

A big curved dry-stone inside and exterior wall provides form to the excessive and low volumes on the East aspect. The transversal partitions have been constructed with adobes have been made in-situ and used to delimit the terrace. Eucalyptus wooden is the structural component that helps the “Carrizo” (reed grass) sunroof within the terrace. Recycled wooden is used for the flooring, doorways, home windows, and shutters.

Panorama

Giant stones discovered on website have been chosen and organized in an ergonomic approach throughout land actions. For the coating of soil decorative crops have been chosen on the idea of the least water want.

Bougainvillea , bignonia and Jasmine are vines used to provide colour to the construction. To guard the slope between the stone wall on the west aspect and the higher elements of the bottom, Vetiver was used, a plant with a really deep root that acts as a containing wall by controlling the erosion of the land.

Images by Gonzalo Cáceres Dancuart

Visit Marina Vella Arquitectos

  • Facebook
  • Google Plus