Casa El Maqui by GITC arquitectura

Superb modern home located in Olmué, Valparaíso, Chile, designed by GITC arquitectura.

002-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x754

003-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

005-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

011-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

012-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

013-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

010-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

006-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x1048

008-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x1205

007-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x937

001-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

014-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x1573

015-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x796

016-casa-el-maqui-gitc-arquitectura-1050x701

Description by GITC arquitectura

The constructing is situated within the japanese hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Vary of Chile. This geographical zone is a part of a protected pure reserve with excessive and necessary ecological worth as a result of its singular and numerous coexisting ecosystems. The shopper ask for a seasonal home for a household of six and a close to backyard round the home whose principal factor was water. So as to not alter the wealthy forests and ecosystems we sought an already broken hillside with out vegetation to discovered the constructing. The brand new landscaping undertaking ought to recuperate the world. The japanese hillside place guarantee us extended daylight and optimum publicity to the prevailing ascendant air present.

This system distribution, the quantity and the best way it stands over the bottom will response to 2 reverse conditions: A preexisting one (the geography and climate) and a suggest one (the close to backyard and the water). A dormitory pavilion rises with presence and publicity, oriented to the views, the climate virtues. The widespread areas quantity adopts an intimate and airtight place targeted on the household actions and on its direct relationship with the backyard and water.

The Water surfaces that spherical the home have been dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied ranges and extensions. This water surfaces and its particular aquatic crops made potential a flooded backyard, excavated on the hillside, immediately in touch with the interior widespread space actions. This flooded backyard additionally supplies an necessary recent air provide crucial to regulate and handle the summer time excessive temperatures.

The Water surfaces that spherical the home have been dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied ranges and extensions. This water surfaces and its particular aquatic crops made attainable a flooded backyard, excavated on the hillside, immediately in touch with the interior widespread space actions. This flooded backyard additionally supplies an essential recent air provide crucial to regulate and handle the summer time excessive temperatures.

The fabric expression will response additionally to the 2 reverse conditions. The strengthened concrete of the retaining and bearings partitions have been constructed by a overlap desk formwork system, made on website. It will get a tectonic and strong expression which, on the similar time relates pleasant with the habitant by means of its textures, imperfections and shadows strains. The second degree will response to an environment friendly development system. The metal body construction allowed to fulfill formals necessities and get mild and simples ventilated picket options for the constructing enclosures to regulate de warmth.

Images by Felipe Díaz Contardo

Visit GITC arquitectura

  • Facebook
  • Google Plus