Casa LLP by Alventosa Morell Arquitectes

Trendy picket residence located in Barcelona, Spain, designed by Alventosa Morell Arquitectes.

001-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

002-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

003-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

005-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes-1050x502

007-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes-1050x1575

009-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

012-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes-1050x472

013-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

015-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

016-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

018-casa-llp-alventosa-morell-arquitectes

Description by Alventosa Morell Arquitectes

his constructing has been designed after the request, of two sisters, for a bioclimatic home the place to reside collectively and unbiased on the similar time. So the venture focuses on these shoppers’ wants.

The constructing plot enjoys views over the Collserola mount, and it’s on a uniform and deep pitch, (30%).

After the bioclimatic research of this actual level we determined the methods of the venture, to be able to maximise the environmental and thermal efficiency, and to comply with the equal calls for to a passive home. We enhance the consolation of the constructing by:

Compaction.
Seize and solar safety.
Thermal resistance.
Cross air flow.

However, as we didn’t need to modify the unique plot and to raised adapt to the topography of the land, our venture was based on solely two retaining partitions that are parallel with the contour strains. These retaining partitions help a light-weight picket development. This picket body is shaped by 5 wall framings that are perpendicular to the concrete partitions. This 5 framing partitions manage the totally different areas of the home with the concept every ladies might have two rooms, a eating and a sitting room, a toilet, a kitchen and a terrace to implement the primary rooms.

This compact development and of an enormous thermal resistance, body the panorama dealing with south by way of the absolutely grazed façade that, along with a lineal roof-mild for the rooms on the north aspect, works as a solar seize through the chilly seasons.

The financial savings on heating (and air con) have been potential because of the solar safety on the home windows, the picket ventilated façade, using a vegetal roof which offers an enormous thermal resistance and panorama worth; and in addition a design that has paid specific consideration to the pure air flow, particularly essential in Summer time. The demand on heating has been beneath the bounds of a passivhaus (15 Kwh/m2a), and it has been solved with only a hearth place for every individual. Our remaining want of heating has been 9 Kwh/m2a.

The likelihood to take pleasure in open and clear areas dealing with the Collserola mount panorama, the mixing of the constructing on the location, and the thermal consolation, along with using wholesome and ecologic supplies; are the large challenges and values of the venture, and the home.

Images by Adrià Goula

Visit Alventosa Morell Arquitectes

  • Facebook
  • Google Plus