Chicago Hi-Rise by Dresner Design

Dresner Design mixed two penthouse flats situated in Chicago, Illinois, United States.

001-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

002-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

004-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

003-chicago-hirise-dresner-design-1050x1393

005-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

007-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

012-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

014-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

018-chicago-hirise-dresner-design-1050x1575

024-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

025-chicago-hirise-dresner-design-1050x700

021-chicago-hirise-dresner-design-1050x1575

Description by Dresner Design

The shoppers are European and had very particular design tastes and necessities. They’re musicians and have a guitar assortment and piano. They’re extraordinarily modern. Scott mixed two penthouse models to create an expansive and open flooring plan which incorporates 5,000 sq. ft of dwelling area.

The property is a penthouse in Chicago’s Streeterville neighborhood nestled amongst skyscrapers with expansive views of the Playboy constructing and Lake Michigan. This European couple was on the lookout for sensible storage options- a spot for every little thing. As well as the shoppers needed a contemporary and clear look maximizing views. They desired all of the bells and whistles of recent day city dwelling.

A Room with A View: To maximise views Scott designed the format of the toilet so the bathe faces the glass curtain wall. A European frameless bathe was used with a strong floor curb the identical colour as the ground tile for a wonderfully tailor-made and trendy aesthetic. The bathe, product of glass on two sides permits for unobstructed views within the toilet. Although this penthouse soars above the opposite buildings within the space, Scott used a frosted glass tape over the bathe door from breast peak right down to create a way of privateness with out blocking the view.

Sensible Storage: This toilet is small for a penthouse of this scale so storage was a problem given a whole wall is glass. Scott created quite a lot of storage options for all sizes and shapes so all the things could be tucked away. Outsized drawers within the floating vainness accommodate bigger gadgets whereas smaller gadgets could be saved within the inbuilt drugs cupboards. Recessed niches within the bathe accommodate tub necessities.

Ending Faculty: Finishes have been stored trendy and easy with a deep charcoal and white palette. Scott used a stacked porcelain mosaic on the vainness wall, white vainness prime and cabinetry with a white lacquered end. The flooring and bathe wall tiles are the identical end however Scott various the size with an outsized rectangular tile. He then built-in a teak flooring within the bathe for a spa like really feel. Lastly he took cues from the glass curtain wall and built-in chrome plumbing and trim particulars.

Bells and Whistles: Scott offered towel heaters, radiant warmth flooring, clear lined storage options and designed the bathe to permit for a panoramic metropolis view whereas nonetheless sustaining privateness.

Scott utilized Trufig, invisible plugs mounted flush to the wall for a clear and trendy look constructed into the bottom of the drugs cupboards. He additionally designed 12” deep drugs cupboards recessed into the wall for a clear trendy look to accommodate toiletry storage and small gadgets. He then confronted the drugs cabinetry with mirrors achieved by Glassworks, which mirror the city panorama and lake views.

A floating vainness was designed for a light-weight and ethereal aesthetic with a strong floor vainness with a chunky prime mitering edges for a seamless look.

Retailer It: Scott designed chrome steel counter tops for sturdiness with a ledge for spices and recessed canisters for knives and accouterments. The cabinetry was designed with an American cupboard firm, which Scott custom-made to really feel European in design. The cupboard firm was not able to making doorways that flip up and over so Scott used the bottom cupboards and had one other firm, Aspect Design fabricate the massive fifty four’w x 30”h doorways. Additionally they dealt with the sliding doorways on the pantry. The island accommodates storage on each side for bigger gadgets. Scott purposely designed the cabinetry to not prolong to the ceiling so every thing is inside attain.

Mastering Trendy: The design of the kitchen wanted to be minimal so to not distract from the city panorama and lake views. Scott designed clear trendy white lacquered cabinetry with metallic trim. On the island he used an 800-pound butcher-block prime and stained it ebony. He then designed a Parsons leg element to create a volumetric form for the island. He built-in home equipment and used a stainless backsplash and prep space to finish the look. He additionally utilized a Gaggenau cooktop that seems seamless with the remainder of the stainless countertop and when not in use can be utilized as prep area.

On Show: The couple travels and has household heirlooms that have been essential for them to showcase. Scott created a shelving tower to show small gadgets within the transition between the lounge and the kitchen. He additionally created open wooden shelving for bigger gadgets and cookbooks

Scott laid out the area to maximise views with the eating space on the glass curtain wall. Cabinetry was designed across the perimeter to not impede the views. It’s troublesome to make c-channels work for tall cabinetry. He sourced chrome steel channels that have been skinny in measurement and lengthy by means of German producer Hafele.

Small sq. recessed lighting was designed and meant to vanish whereas offering satisfactory activity lighting. Underneath cupboard lighting was additionally built-in. Quite a lot of storage options have been built-in and area was maximized utilizing a double-sided island, open shelving, drawers, flip up cabinetry and a sliding door for the pantry.

Images courtesy of Dresden Design

Visit Dresner Design

  • Facebook
  • Google Plus