Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture

Located in Sausalito, California, this contemporary 4-storey hillside house was designed by Pfau Long Architecture.

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 1

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 2

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 3

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 4

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 5

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 6

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 7

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 8

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 9

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 10

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 11

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 12

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 13

Coastal Hillside Home by Pfau Long Architecture 14

Description by Pfau Long Architecture This new trendy hillside residence was designed in response to the wants of a rising household with two work-at-residence mother and father and its steep website with magnificent bay and San Francisco views, all inside the context of a quiet Sausalito neighborhood setting. The aesthetic of the home is impressed by the Second Bay Region Tradition and expressed by means of using uncovered wooden construction, and easy, pure supplies similar to cedar siding and structural parts, stone, pigmented concrete, copper, and metal. The home is terraced down the sloped website to attenuate the necessity for extreme chopping and filling, which consequently positions an excellent portion of the majority of the home out of the view of most neighbors. Additionally, two siding patterns – a wider, darker cedar board and a narrower, lighter cedar board – assist modulate the pores and skin of the home, creating curiosity with a pure and delicate palette. The multi-degree design additionally permits for a collection of experiences as one proceeds down various backyard steps into the yard under. The Master Suite is situated on the uppermost degree, to seize the breathtaking views of the San Francisco skyline, whereas the open plan of the primary dwelling features happen on the road degree, offering the household with a robust connection to the neighborhood and to the bay views whereas they interact in day-to-day actions. Children’s bedrooms and play areas are situated on the bottom degree, closest to the backyard in order that outside play is definitely accessible. The house is completed with the best choice of top of the range furnishings and artwork. Visit Pfau Long Architecture

  • Facebook
  • Google Plus