H67 by Studio Practice

Modern concrete residence located in Montreal, Canada, designed by Studio Follow.

001-h67-studio-practice

002-h67-studio-practice

003-h67-studio-practice

005-h67-studio-practice

006-h67-studio-practice

007-h67-studio-practice

009-h67-studio-practice

008-h67-studio-practice

010-h67-studio-practice

012-h67-studio-practice

013-h67-studio-practice

Description by Studio Apply

Moshe Safdie’s Habitat sixty seven is an iconic landmark that has impressed structure since its inception in 1967. This superbly composed house constructing gives tenants the potential of dwelling in a village inside a excessive-rise context. The stacking of every condominium permits every tenant to have a one-of-a-type unit format whereas sharing a backyard terrace with an adjoining tenant.

The one commonality of those distinctive areas is the panoramic view of the town skyline throughout the St-Lawrence river under.

The mandate for the H67 challenge was to refurbish a unit that had been reworked many occasions prior to now, leading to views obstructed by opaque inside partitions. Consequently, the first problem was not solely to revive the panoramic views to optimize the distribution of sunshine all through the condo however to additionally retain the personal inside areas required for snug dwelling.

The useful and minimal design of the open area was obtained by eradicating all inside partitions. Then, glass was added to the unique concrete partitions so as to add qualities of transparency and reflection. The house gives the look of being a part of a collection of shifting cubes, evoking the stream of the river that runs beside this contemporary day model of hanging gardens.

Integrating the qualities of a person house and backyard into an city excessive-rise, via a medium of prefabricated cubes was a revolutionary idea that rethought the condo constructing idea in 1967.

Images by Adrien Williams

Visit Studio Practice

  • Facebook
  • Google Plus