Hillside Modern by ZeroEnergy Design

Midcentury residence designed by ZeroEnergy Design, located in Boston, Massachusetts, United States.

011-hillside-modern-zeroenergy-design

001-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x700

002-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x717

004-hillside-modern-zeroenergy-design

007-hillside-modern-zeroenergy-design

005-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x706

006-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x717

008-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x706

009-hillside-modern-zeroenergy-design-1050x753

010-hillside-modern-zeroenergy-design

Description by ZeroEnergy Design

ZeroEnergy Design created this vibrant trendy residence for a household who likes to entertain.

OPEN LIVING

Inside, the areas are broad with open idea dwelling and cathedralized ceilings. Pure mild pours in from the encompassing home windows on all sides – with views into the open courtyard and the distant mountains. The kitchen, eating, and dwelling areas are all contiguous and act as the guts of the house. Clear, minimal aesthetics are achieved by combining the scored concrete flooring, white counter tops, white flush-confronted cabinetry with wooden accents, a easy ceiling line, and daring pendant lights above the wooden eating desk.

PRIVATE SPACES

An away room situated off the kitchen is designed for college work, craft tasks, and in addition accommodates a desk for one of many mother and father. A devoted workplace on the other aspect of the dwelling area presents further privateness. Additional inside the personal wing of the home, the bedrooms every supply clear easy finishes and picturesque views of the encompassing greenscape. A house fitness center supplies common train area, whereas a 1150 bottle wine cellar presents its personal type of respite.

OUTDOOR SPACES

To encourage prolonged outside time, a second front room (this one outdoors), features a minimalist metal framed pergola with a reed matt roof. Couches flank the comforting central hearth, with its concrete mantel and firebrick inside. Purposefully rusted corrugated metallic provides a heat purple wall to finish the area. On the reverse finish of the house, hidden simply outdoors the door, is a stone patio plus eating desk for intimate outdoors meals loved by the character loving household.

RESERVED EXTERIOR
Sited on a hillside with distant mountain views, the house encompasses a demure streetside strategy that rigorously maintains privateness from the street. Wooden stained siding, a low pitched roof line, and using transom home windows assist domesticate a personal and understated look.

CENTRAL COURTYARD

The entry gate consists of a singular rotating wall that opens to permit foot visitors from the parking space right into a central courtyard. Fruit timber and an outside front room type two sides of the courtyard. The 2 remaining sides are formed by the personal wing of the house with its transom & clearstory home windows, and the general public wing that comes with giant expanses of glass. A cantilevered overhang above this south-dealing with wall of sliding doorways supplies shading to the dwelling area. The roof line wraps across the inside nook of the home to create a coated walkway from the entry gate the entrance door. The inside of the courtyard stays free as playspace for the youngsters, giant occasions, and a future pool.

Images by Bernard Andre

Visit ZeroEnergy Design

  • Facebook
  • Google Plus