House at Poh Huat Road by Envelope Architects

Slender single household residence located in Singapore, designed by Envelope Architects.

001-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x1575

005-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x700

006-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x700

007-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x700

008-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x1575

009-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x1575

004-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x1575

002-house-poh-huat-road-envelope-architects

010-house-poh-huat-road-envelope-architects-1050x1575

Description by Envelope Architects

Envelope Architects turned this uncommon request into the artistic compass to information the architectural language of the scheme. Key to at least one’s expertise in Santorini is the seamless outside area, and the natural streets and format of buildings. Therefore, the scheme not solely has to deliver the surface in but in addition create a managed dysfunction within the tight area.

To take action whereas fulfilling the varied circumstances of the temporary, the design integrates a number of design methods resembling a central courtyard and dissociated volumes. By inserting a central void the design creates a light-weight properly that permits the creation of inner facades, permitting the architects to precise a collection of intentionally misaligned volumes that peer into this central courtyard.

The design additionally makes use of indirect partitions to reinforce the phantasm of entropy inside a confined area. The indirect, versus an easy recess, is a compromise between attaining an important visible impact and usable area.

The technique of dissociation is equally utilized vertically, creating deliberate degree modifications which might be skilled as a part of the circulation in the home, contributing to the general formal variety.

Images courtesy of Envelope Architects

Visit Envelope Architects

  • Facebook
  • Google Plus