House B2 by Jaime Ortiz de Zevallos

Concrete single household residence designed by Jaime Ortiz de Zevallos, located within the Pachacamac District in Peru.

002-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x555

001-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x426

004-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x1035

007-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x698

005-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x592

003-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x1389

006-house-b2-jaime-ortiz-de-zevallos-1050x640

Description by Jaime Ortiz de Zevallos

Situated at forty six kilometers from Lima on the valley of Pachacmac within the outskirt of the Andes, the home sits in a frivolously incline 7500 sq. meter plot of land overlooking a Eucalyptus forest and the desert mountains behind.

The undertaking was conceive as a response to the context, solar, views, program established by the shoppers and the thought of interacting with nature and the panorama. The home was positioned on the North East nook of the location close to the entry to the closest street with a purpose to maximize using the land. The buildings work as a display that conceals the property if you enter. The North façade dealing with the solar has been perforated solely to generate views and a cross air flow whereas maintaining it primarily strong to regulate the solar through the day and launch warmth at night time. The constructing has been cut up in to 2 concrete and stone volumes related by way of a glass bridge that sits within the higher aspect of the property controlling its views onto the panorama and opening the private and non-private areas to it. This system was divided in three elements and two ranges to attenuate the footprint, the primary quantity floor flooring accommodates a household room, kitchen, eating room and a double story front room bringing the outside into the home, the double peak front room displaces the second flooring youngsters’s bedrooms to the aspect and producing a canopy outside patio round an exterior hearth and wooden oven. The second concrete constructing has been separated by an open walkway to the backyard and incorporates a visitor room with a mezzanine and the grasp toilet that connects again to the home via the duvet glass bridge.

Images courtesy of Jaime Ortiz de Zevallos

Visit Jaime Ortiz de Zevallos

  • Facebook
  • Google Plus