House C by Zaetta Studio

Modern single household house located in Montebelluna, Italy, designed by Zaetta Studio.

001-house-zaetta-studio-1050x700

002-house-zaetta-studio-1050x700

003-house-zaetta-studio-1050x700

005-house-zaetta-studio-1050x700

014-house-zaetta-studio-1050x700

004-house-zaetta-studio-1050x700

007-house-zaetta-studio-1050x700

006-house-zaetta-studio-1050x700

008-house-zaetta-studio-1050x700

009-house-zaetta-studio-1050x1575

015-house-zaetta-studio-1050x700

017-house-zaetta-studio-1050x700

019-house-zaetta-studio-1050x700

020-house-zaetta-studio-1050x700

021-house-zaetta-studio-1050x700

Description by Zaetta Studio

Midway between Venice and the Dolomites,within the Montebelluna district, the beautiful Villa is inbuilt a strategic website gazeing the world as a two-confronted sculpture: on the one aspect the road entry, oriented in the direction of the village; reverse, the personal backyard, oriented in the direction of the Valley and Montello’s hills. Giorgio Zaetta’s challenge greatest values this place screening out the home by the city aspect with a metallic wall and opening it with a big glass window on the panoramic aspect.

1. The Villa is the brand new house for an entrepreneurs couple with three faculty age youngsters. It was conceived making an allowance for their regular every day household life, but in addition their attainable consultant assembly events and convivial moments with associates. The home extends on one thousand sq. meters and is laid out on two flooring: the decrease one places the dwelling area immediately in touch with nature and takes the prospect from the bottom morphology to cover the cellar and the spacious storage; the higher one, enclosed by a big terrace, appears like an anchored ship within the inexperienced. The swimming pool takes place within the backyard.

2. The pedestrian entry that brings to the higher degree, is positioned on the West aspect, between the metallic wall and an revolutionary bow-window that, as a bridge deck, watches the primary residence entry. The glass window’s main aspect is made from an one piece armoured-glass plate that reaches the spectacular dimensions of 5 x three meters. To whom crosses this door and the right staircase, the home appears to be hanging, mild and magical, able to reveal some additional surprises.

three. The driveway instantly reveals the constructing double quantity, the backyard flooring displaying its hospitable nature, protected by the beneficiant projection that right here on South aspect, reaches the 5 meters in widt. The lot is secured by numerous particularly designed small cameras, pointed on the doorway and on the entire property line from above the roof.

four. The teak wooden terrace, that runs across the higher quantity giving the impression of embracing the home, has a nautical appeal too and ends on the primary entrance sides, permitting different two in-out gateways. The exterior white wall is made by a one piece Corian® plate.

5. The West facade near the entry is made by metal plates a sage colour dye ending which was studied on function by the Architect. Plates opacity protects the loos which acquired the sunshine from the highest via an environment friendly architectural answer.

6. Getting into by the storage, Home C dwellers discover a big wardrobe the place they will depart their footwear and garments. An useful Corian bench used as a help simplifies dressing operations. General, 200 linear meters of customcut wardrobes have been realized within the residence.

7. The health space dealing with the backyard, is provided with a whirlpool tub and a personal restroom. On the similar degree, behind the stair, a friends flat finds place.

eight. On the bottom flooring a big open area, outfitted with an open-plan kitchen and a four meters eating desk, customized made with previous picket boards recovered from the house owners’ manufacturing unit, was designed for interest and sharing occasions. Above the desk a poetical chandelier by Ingo Maurer.

9. Inside this convivial portion, in slangy named “La Taverna”, the proprietor requested a big working peak hearth for barbecues. The leisure is assured by the “movie show” the place wall projections could also be comfortably shared seated or laying on the sofas, designed by Patricia Urquiola for B&B Italia.

10. An inside teak staircase hyperlinks the bottom flooring, allotted to welcome, friends, health, and different service rooms, to the higher flooring of the home. A second staircase results in the flat-roof from the place, throughout clear days, it’s attainable to glimpse Venice, forty three kilometers South-East.

eleven. Essential kitchen and eating room are located within the middle of the home, retracing the symbolic values of the Italian custom. Positioned in entrance of the primary entrance, they divide the sleeping space from the dwelling one. The Bulthaup kitchen cupboard, together with his double bar and the freestanding cooking space, is customized-made with a 5 meters metal prime, and outfitted with a peninsula desk with 5 chairs for breakfast and quick household lunches.

12. The eating room is furnished with the classical Hans J. Wegner seats produced by Carl Hansen organized round a Corian® desk that was designed by Giorgio Zaetta and customized-made, the lot illuminated by an Ingo Maurer chandelier.

thirteen. The massive dwelling is organized in a primary tea/studying lounge, situated within the bow windowbridge deck, and in a second chill out space furnished with a wall bookcase designed by the Architect and a few artwork works comparable to a Neil Beloufa now on mortgage on the London I.C.A. for a solo exhibition.

14. The lounge occupies the entire South space of the higher flooring overlooking three sides.
An homogeneous teak flooring covers almost the entire walkable space, contributing to provide the openness sensation which pervades Home C.

14 bis. The lounge faces on to the widest aspect of the terrace with its 5 coated meters of width. the embers of the all through hearth may be loved each from the within and the surface dwelling areas. The slide of the massive armored glass home windows is activated by some excessive energy engines. On the terrace, a eating desk to eat outdoors and a cushty lounge for cocktails and events.

15. The welcome overhanging lounge dominating the doorway, is furnished with 4 armchairs designed by Antonio Citterio for Flexform and the Arco lamp by Castiglioni Bros, an actual italian design icon. The primary lightning system of the Villa is assured by 500 small blown glass lamps, designed by Giorgio Zaetta and outfitted with low power consumption LEDs.

sixteen. The 2 youngsters’s loos and the friends’ one, profit from the privateness of the large metallic wall receiving mild and air from an evocative zenith opening. All washbasins and equipment are manufactured from Corian® on the Architect ‘s design.

17. The plain contact grasp sleeping space situated on the North-East nook consists of an entrance, a personal toilet, a dressing room and a bed room. The area is obvious and unblemished, the sliding window with dimming curtains opening to the panoramic terrace.

18. All extensive washbasins, furnishings and equipment of the grasp rest room are made in Corian® by Zaetta Architect design. Particular consideration was paid to the constructed-in tub: in contrast to commonplace methods, the border arises of 25 centimeters solely from the ground, this easing the entry.

20. 21. Final however not least, just a little creativity jewel, trendy cleanliness and functionali invented by the Architect: an ideal metal physique round mirror is positioned as an paintings alongside the night time hall wall, however sliding the disk it reveals a duct via which soiled linen are descended on to an enormous garments’ hamper positioned within the decrease laundry.

Images by Alberto Ferrero

Visit Zaetta Studio

  • Facebook
  • Google Plus