House in Cala Ambolo by Ramon Esteve Estudio

Majestic personal residence designed by Ramon Esteve Estudio, situated in Ambolo, Spain.

004-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x473

001-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

006-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

007-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x954

005-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

008-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

011-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

002-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

003-house-cala-ambolo-ramon-esteve-estudio-1050x591

Description by Ramon Esteve Estudio

Situated in a privileged surroundings, on prime of a cliff with panoramic views of nice panorama worth, on the one hand dealing with the Cala Ambolo, and on the opposite aspect dealing with the Bay of Granadella, in Javea. The home stands as a viewpoint to the open sea in a number of instructions.

“The Home in Cala Ambolo consists of a strategically fragmented space that addresses the
views in the direction of the visible curiosity of the plot”

Location

To be able to exploit of the individuality of this website, the home is shaped by a strategically fragmented aspect, which directs the views of the totally different rooms to all of the visible curiosity of the plot, to be able to generate areas of curiosity and influence, in each certainly one of its facades.

“The housing is supported on a plinth of stone that anchors it to the bottom”

Entry is by the underside of the plot, by way of a stairway, in order that the Home is on the prime, resting
on a stone base constructed into the bottom, oriented to the north together with mixed flared stone with giant glass planes. It has a terrace that opens to the backyard entry, with typical Mediterranean vegetation, pine timber, citrus and olive timber, with the Bay of los angeles Granadella as panorama background.

“The south terrace is topped off with an infinity pool, of longitudinal type and slits that rests
on the cliff of the Cala Ambolo. This visible is framed by a big glass façade”

Infinity Pool

The entrance space of the terrace is shaped by a big platform and an “infinity” swimming pool of linear measurements and fragments that rests on the Cala Ambolo. This orientation is framed by a big glass façade. As a way to liberate the area of structural parts that hinder the nice views over the ocean, the carpentry used within the division of glass is structural. The terraces are protected with giant metallic cantilevers.

Inside Design

The inside is handled as a steady and fluid area, the place from any level you possibly can get hold of
totally different visuals of the surface. The double peak front room provides the house a bigger scale
and magnificence.

On the bottom flooring are the day areas, whereas bedrooms are located on the primary flooring joined by a steady patio that setbacks on the swimming pool.

As well as, the inside of the housing has been designed solely by Ramon Esteve Studio. The supplies and the colour gamut used to offer the house the standard freshness of a Mediterranean home.

All fastened furnishings has been designed particularly for the house, from the Kitchen Island, and cupboards, as much as the closets, bedrooms and loos.

Built-in lighting

Lighting is built-in into the projected structure and the furnishings, in order that it promotes the intentional energy of its distinctive fragmented types.

Visualizations by Ramon Esteve Studio

Visit Ramon Esteve Estudio

  • Facebook
  • Google Plus