House in Jakarta by DP+HS Architects

Modern three-storey residence situated in North Jakarta, Indonesia, designed by DP+HS Architects.

001-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x700

009-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x913

011-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x917

008-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x1061

010-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x986

006-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x2581

017-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x967

016-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x976

018-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x977

013-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x1575

003-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x700

005-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x700

002-house-in-jakarta-by-dphs-architects-1050x700

Description by DP+HS Architects

This three storey challenge is situated in an opulent residential space in North Jakarta, Indonesia. The location itself is situated in cul-de-sac which is a lifeless-finish street with a singular formed website. The constructing mass that happens is consisted of four totally different axis which is the result of website’s reconstruction efforts that’s accomplished by Don Pieto and Henny Suwardi of DP + HS Architects.

With a complete of eight individuals dwelling on this home, the area program wanted is sort of dense if in contrast with the full space obtainable. Thus, to optimize using area, the mass is halved, and the rooms are positioned on each side. The center space is reworked to a horizontal and vertical circulation hall; that approach, the world on each side might be maximized as rooms. The central hall is paired with an extended void that actually splits the mass of the constructing. Then, a glass roof is positioned on prime of it as a skylight which serves to attract the sunshine as much as the bottom flooring. That is executed to channel the sunshine all through the room from morning to late afternoon. Air retailers are positioned under the glass roof to attract the nice and cozy air out of the constructing and set off the cross-air flow. An arising consequence from utilizing an extended void, which serves as the sunshine supply of this constructing, is that each brief bridge which connects the 2 plenty has to make use of laminated glass materials persistently to permit the sunshine getting into this constructing to succeed in the bottom flooring.

Trendy modern design is translated within the private areas. Every room is designed in a different way with a number of variations within the sample software and in addition in using supplies, to satisfy the home proprietor’s character. Totally different room expertise is introduced alongside the circulation hall. The lengthy void space integrates the connection between the storeys giving a spacious feeling regardless of the dense area program.

Dwelling-Eating-Pantry which is the primary household gathering space is positioned aspect by aspect with the lengthy void in a single aspect and the swimming pool on the opposite aspect. The ceiling’s function in that area is designed to resemble pool ripple.

On the rooftop space, a small shelter coated with glass is constructed, with the view in the direction of the ocean a couple of kilometers to the north. This shelter is constructed to accommodate gathering occasions within the afternoon or night and for particular events akin to New Yr’s Eve.

Images by Mario Wibowo and DP+HS Architects

Visit DP+HS Architects

  • Facebook
  • Google Plus