House in Richmond by AR Design Studio Architects

Modern brick home situated in Richmond, United Kingdom, designed by AR Design Studio Architects.

001-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

002-house-richmond-ar-design-studio-architects

003-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

004-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x701

005-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

007-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

006-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

008-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

009-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x700

010-house-richmond-ar-design-studio-architects-1050x1575

Description by AR Design Studio Architects

Richmond Home was a small and unattractive four mattress home; it was constructed from London inventory in a neo‐Georgian fashion. The shoppers’ instructed AR Design Studio to re‐design and prolong the property and the temporary was to introduce a brand new main bedroom, a stroll‐in wardrobe, a big dwelling area and a kitchen with robust hyperlinks to the backyard.

Discussions with the planners at first of the design course of proved that any extension to the constructing was going to be tough; their opinion was that any visible impression to the road scene was more likely to be detrimental to the world. Common discussions with the native planning authority ensured that a suitable scheme was developed with the planner; a approach that AR wish to work to make sure approval.

AR proposed a vertical tower aspect to the aspect of the prevailing constructing which might home a utility room on the bottom flooring and the brand new main bedroom on the primary flooring. The character of the vertical component subconsciously lifts one and improves psychological properly‐being when sleeping. The case officer advised that the brand new tower must be in brick to match the prevailing property. Utilizing the identical materials helped hyperlink the 2 parts.

The tower is related to the prevailing by a glass hyperlink which helps set a transparent definition between the brand new and previous while bringing mild into the constructing. A single storey extension on the rear of the home offered a big open‐plan kitchen, eating and dwelling area. This creates a light-weight and ethereal area for the house owners to reside and provides Dylan, the canine, loads of area to run round.

The exterior façade is clad in tessellated fibre‐cement cladding and units a up to date geometry. The horizontal, dominant and grounded nature of the extension is offset by the expanse of sliding glazing, which opens to create an area that blurs the boundary between in and out. A metal, timber and glass stair leads you as much as the primary flooring which now homes the grasp go well with in addition to two re‐modelled additional bedrooms and household toilet.

Images by Martin Gardner

Visit AR Design Studio Architects

  • Facebook
  • Google Plus