House in Salento by Massimo Iosa Ghini

Trendy Mediterranean home designed by Massimo Iosa Ghini, located in Salento, Italy.

013-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x701

011-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x758

023-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x757

007-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x753

021-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x701

016-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x701

015-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x701

012-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x1419

018-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x701

010-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x1574

004-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x498

025-house-salento-massimo-iosa-ghini-1050x1270

Description by Massimo Iosa Ghini

In Salento, close to Salve and some kilometers from the ocean, in a great archetypal dimension, the dwelling designed by Massimo Iosa Ghini rises up.

A spot to getaway immersed within the countryside and within the midst of nature, with age-previous olive timber and maritime pines, holds the key of a captivating and charming panorama.

In a singular Mediterranean setting and in concord with the encompassing seascape, Massimo Iosa Ghini has chosen to construct a brand new home integrating it with the identical Salento land, adopting methods and supplies steered by native artisans and builders: the venture makes use of the native Chianca stone for the outside paving, giant panels of porcelain stoneware for the within, Acquarica tuff for fa├žade cladding, Lecce stone for the fireside inside and even using dry-stone for the previous pajara barrel roof. It has been used each passive management, (sunscreens, low-emission glass, inexperienced pergolas, use of pure shade from the timber) and lively management methods (photovoltaic panels in off-limits zones of the roof).

Organized on a single degree and on a number of kind of than one hectare, the undertaking is designed on the picture of the Salento masseria and respects the prevailing vegetation that, within the outside dwelling space close to the primary front room, is delivered to mild by means of a construction in acid-handled wooden that works as a pergola and helps the branches.

A big dwelling space of six meters lengthy dealing with south makes an entire with the eating-kitchen zone and turns into the household hangout; surrounded by 4 bedrooms with their very own vestibules and baths.
Giant glasses which face the exterior space are designed as a pure continuation of the “protected” area, paved and designed as a spot of relations with crafted sofas and armchairs, underline the fixed relationship between outside and indoor areas.

Indifferent from the home, in an unbiased previous rudere, a pajara reworked as a guesthouse outfitted with an outside space for chill out.

The flat roof, with entry from an exterior staircase and put aside as a solarium, results in the panoramic viewing level to observe the countryside and the ocean.

Hammock for a nap, tailored chairs and crafted tables alternate at few Iosa Ghini design items rigorously chosen to embellish inside areas, creating an intending ornamental essentiality, leaving daylight and the encompassing nature as absolutely the protagonist of the home setting.

Images by Cosmo Laera

Visit Massimo Iosa Ghini

  • Facebook
  • Google Plus