House Playa Las Palmeras by RRMR Arquitectos

Modern three-storey residence situated in Panamericana Sur, Peru, designed by RRMR Arquitectos.

004-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x699

003-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x1578

006-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x699

008-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x699

005-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x1578

007-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x1578

009-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x699

002-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x1578

001-house-playa-las-palmeras-rrmr-arquitectos-1050x699

Description by RRMR Arquitectos

The design is proposed in a compact stretch of land on the second row, situated in addition to an open park, which permits three flooring´s peak. It was chosen a compact and strong celebration however on the similar time harmonic, labored as an enormous carved block. Consequently, particular consideration was given to internal area and its visible to the surroundings. There are three visible axis that relate to totally different ranges and its directionality with exterior areas. The primary axis is horizontal and steered to the park. Perpendicular to it’s the second axis which is vertical wanting in the direction of the sky and the third one directing the view in the direction of the ocean. These three axis merge in a single area that integrates not solely crucial visuals however the social and intimate areas.On this environment, integration of conceptual visuals is achieved, in addition to the practical integration of all areas by means of a spiral staircase bonding the second and third flooring. Leaving the primary flooring to parking and providers areas. Mild enters via visible frames masking all the home. Regardless of the home is compact, this impact provides the feeling of lightness and amplitude. The remainder of the constructing closes to the setting giving it extra privateness and avoiding neighbors’ registry. The inside-exterior relation is emphasised by way of these visible frames. We selected to go away the social areas within the third flooring, to reap the benefits of the ocean view over the primary row terraces. Within the first flooring we recognized areas which required rather a lot much less illumination resembling service and parking areas.

Images courtesy of RRMR Arquitectos

Visit RRMR Arquitectos

  • Facebook
  • Google Plus