House S by Stephan Maria Lang

Modern single household residence designed by Stephan Maria Lang, situated in Munich, Germany.

001-house-stephan-maria-lang-1050x421

004-house-stephan-maria-lang-1050x695

005-house-stephan-maria-lang-1050x702

007-house-stephan-maria-lang-1050x697

008-house-stephan-maria-lang-1050x873

009-house-stephan-maria-lang-1050x440

006-house-stephan-maria-lang-1050x1273

003-house-stephan-maria-lang-1050x700

002-house-stephan-maria-lang-1050x699

011-house-stephan-maria-lang-1050x695

012-house-stephan-maria-lang-1050x700

Description by Stephan Maria Lang

On a sloping website oriented to the morning solar the home is hovering with its extensively levitating roof anchored to the bottom by three stone clad rocky volumes. The white coated slabs with flooring to ceiling sliding doorways in between create a picture like a yard in a light-weight breeze.

The Indoor outside dwelling with plenty of pals, sufficient area for entertaining and the utmost enter of sea view and night solar hiding early behind the Hilltop made up the choice to have the Dwelling space within the second flooring at road degree.

You enter the home within the higher degree by way of a four meter (thirteen foot) excessive entrance corridor. An enormous western dealing with window over the doorway door marks the entry within the extensively closed road fa├žade. At night time the basic artichoke Mild of Poul Henningson is a magic focus level for the guests.

Reverse the doorway corridor is the extra personal dwelling area with a view to Lake Starnberg.

Adjoining to the correct is the large kitchen space overlooking the lake with the mountains within the background. Sky body sliding Glass door system permits to soften the area to an enormous terrace underneath the dramatic levitating roof delicate lit at night time. An enormous chimney is the guts of the Mountain View terrace which terminates within the infinity pool overlapping free into the backyard.

A hidden stairway results in the decrease first flooring and the water sunken courtyard, which is an invention to let mild within the hill dealing with visitor and loos. The sleeping rooms on this very personal space are dealing with the backyard and are related by picket terraces.

In the entire home we tried to make use of a easy however refined materials and colour idea.

White partitions to current a photograph artwork assortment, Maple for flooring and furnishings and Kehlheimer native Limestone for loos and chimneys. The nicely decided detailing creates an environment of delicate luxurious. Precisely composed vistas decide the free floating groundplan.

The play with fluent passage is enhanced by the backyard format. The sculptured constructing interacts with the prairie type backyard. The Composition creates totally different backyard areas and vistas.

Images by Hans Kreye & Mark Winkel

Visit Stephan Maria Lang

  • Facebook
  • Google Plus