Hovering Cube House by Yulie Wollman

Modern residence located in Herzliyya, Israel, designed in 2015 by Yulie Wollman.

002-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x700

001-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x700

003-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x675

007-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x700

006-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x542

005-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x690

004-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x700

009-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x700

008-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x929

010-hovering-cube-house-yulie-wollman-1050x966

Description by Yulie Wollman

The residential space of this house was designed with giant proportions with the intention of making two areas, a comfortable and intimate household space and one other bigger and complicated formal space. The separation was designed in a fashion that permits to hitch the areas when wanted. Hovering above the area in perfec balanced is a dice manufactured from concrete and glass that serves as the main bedroom for the mother and father. The sudden distinction of the huge concrete dice floating weightlessly creates a component of shock for these experiencing the area. The massive home windows within the suite present a downward panoramic view of the general public area and thus permitting eye contact and involvement.

A big and welcoming entrance door opens up and divulges the inside of the house starting with an entrance corridor adorned with a big piece of paintings. Theis component was of artwork tailor made by me for the precise necessities of the corridor. I made a decision to create it alone since we couldn’t superb a prepared made piece fitted to the area. This kinetic sculpture of curved strains hovers and sways in area, with its destructive embedded within the door of the elevator thus making the door vague.

There are two doorways main into the kitchen. One from the lounge space, a black glass electrical door, the opposite from the eating room space, product of carpentry wooden mixing in completely with the wall. This division permits a cushty and personal eating room set when wanted.

The kitchen itself has extensive home windows and a balcony overlooking the view of a waterfall flowing over a paved terraces in a downward course t the basement.

Images by Amit Geron

Visit Yulie Wollman

  • Facebook
  • Google Plus