Industrial Home by Vievva Designers

Industrial condo situated in Singapore, designed by Vievva Designers.

012-industrial-home-vievva-designers-1050x700

013-industrial-home-vievva-designers-1050x700

014-industrial-home-vievva-designers-1050x688

010-industrial-home-vievva-designers-1050x700

009-industrial-home-vievva-designers-1050x700

003-industrial-home-vievva-designers-1050x700

002-industrial-home-vievva-designers-1050x700

007-industrial-home-vievva-designers-1050x700

011-industrial-home-vievva-designers-1050x700

005-industrial-home-vievva-designers-1050x840

017-industrial-home-vievva-designers-1050x700

016-industrial-home-vievva-designers-1050x1575

001-industrial-home-vievva-designers-1050x1575

Description by Vievva Designers

The attraction of a uncooked and unfinished finishes proves too robust for a younger couple when they’re deciding on the theme to decorate their first residence up in. We have been roped in to assist them mix and combine the varied parts they favored about industrial interiors into their condo.

The method begins by eradicating elements of the partitions within the kitchen and a bed room, making a larger sense of area thereafter. The open kitchen now spots an off-the-cuff eating nook and loads of hid storage. Blue Moroccan tiles add a pleasant sprint of colour on the partitions and the unique flooring was overlaid with timber-grain tiles to deliver some heat into the monochromatic colour gray/ black scheme.

The bed room which was opened up has been transformed right into a classroom for 2. Sliding glass doorways are put in to show it right into a visitor room ought to it’s required. This room, along with the lounge, show as the perfect rooms to showcase the male proprietor’s quirky assortment of artwork. Customised storage and show niches have been included to maximise using restricted area within the house. An extended cement screed wall in the lounge attracts consideration. The house owners’ love for mid-century furnishings items exhibits, judging by the items that dot the varied areas of the house.

A second bed room was additionally mixed with the main bedroom by sealing up its unique entry on the bed room hall and opening a brand new one up at an adjoining wall between the 2 rooms. This helps to deal with the necessity for ample wardrobe space for storing for the trendy couple. In the primary resting area, teak wooden furnishings and an unfussy TV wall helps to create a comfortable surroundings.

Images courtesy of Vievva Designers

Visit Vievva Designers

  • Facebook
  • Google Plus