JB Apartment by Ambidestro

Elegant condo designed by Ambidestro, located in Porto Alegre, Brazil.

002-jb-apartment-ambidestro-1050x700

014-jb-apartment-ambidestro

001-jb-apartment-ambidestro

004-jb-apartment-ambidestro

003-jb-apartment-ambidestro

012-jb-apartment-ambidestro-1050x700

018-jb-apartment-ambidestro-1050x700

008-jb-apartment-ambidestro-1050x461

020-jb-apartment-ambidestro

021-jb-apartment-ambidestro-1050x1575

Description by Ambidestro

The JB challenge was created for a younger government that likes to obtain pals at residence continuously. The shopper’s want was to have a really sensible, practical and stylish area. Based mostly on this premise, the architects João Pedro Crescente and Raquel Zaffalon from the brazilian structure workplace AMBIDESTRO, have determined to create a format that modifications in line with the use. In addition to the architectural venture, the couch, the eating desk and occasional desk have additionally been designed by the architects , in order to create distinctive furnishings items made particularly for the shopper.

Earlier than the intervention, the social space used to have three fragmented environments (barbecue space, dwelling, eating). The undertaking’s problem was to articulate these three packages inside a restricted area with out dropping performance and practicality.

The architects determined to revest a linear area close to the lengthy window within the social space with a particular cement portray on the partitions and ceiling, making a type of portal that differentiates the dwelling / eating space + ​​barbecue and in addition makes the perform of defending the wall towards grill dust.

On the fireside wall, AMBIDESTRO designed a pure wooden panel that clothes the entire wall and serves as properly to cover the house entrance door thus creating a component of shock already within the condo entrance. The mirror on the finish of the panel helps to create the phantasm of continuity of the block of wooden that matches beneath part of the concrete portal, overlaying our bodies and creating harmonic textures.

Serving as help of barbecue space and eating desk, a floating buffet was designed, which follows all through all of the lenght of the wall and articulates these two areas. The buffet is enveloped with a grey quartz stone on the surface and internally receives a pure wooden cupboard with contact system with no obvious handles.

The eating desk is multifunctional because it has a desk peak of a bar and ft with excessive rolling industrial casters, permitting it to maneuver by means of the condominium. Totally different situations of eating are created.

The blue diesel couch has a opened terminal at one finish in order to create an area of articulation between the barbecue and the lounge.

A classic bicycle gained prominence hanged on the wall subsequent to a Costela chair (designer: Martin Eisler) in a caramel aged leather-based.

The summary portray on the wall is from the award-profitable brazilian artist Teresa Poester and the photograph subsequent to the buffet is by the famend brazilian photographer, André Lichtenberg.

Lastly, the structure is within the smallest particulars of this venture and displays the dynamic and sensible profile of the shopper.

Images by Marcelo Donadussi

Visit Ambidestro

  • Facebook
  • Google Plus