Joly House by Stu/D/O Architects

Modern single household residence designed by Stu/D/O Architects, situated in Bangkok, Thailand.

002-joly-house-studo-architects-1050x701

003-joly-house-studo-architects-1050x1047

004-joly-house-studo-architects-1050x699

005-joly-house-studo-architects-1050x1578

014-joly-house-studo-architects-1050x748

016-joly-house-studo-architects-1050x699

017-joly-house-studo-architects-1050x699

018-joly-house-studo-architects-1050x699

020-joly-house-studo-architects-1050x701

008-joly-house-studo-architects-1050x899

Description by Stu/D/O Architects

This three-story home for a household of 4 has a footprint of 250 sq. meters (2,691 sq. ft) and a peak of eleven meters (36 ft). It’s situated on the road nook in one of the beautiful and densely populated residential areas of Bangkok.

Constructed with strengthened concrete and a partial metal body, the undertaking’s exterior is comprised of wooden louver panels and uncovered concrete.

The retractable wooden louvers on the third flooring are designed utilizing the evaluation of the wind partitions and shading system diagrams and could be adjusted for variations within the incident angle of daylight (see diagram).

Mixed with the wooden louvers on the third flooring, the glass louvers on the second flooring surrounding the swimming pool courtyard assist create an atmosphere of privateness for this nook home.

The architects employed a number of techniques to deliver ample pure mild into the absolutely packed practical areas: loos and dwelling areas are uncovered to small courtyards whereas the swimming pool on the second flooring has a glass backside to permit pure mild to permeate to the doorway and parking areas.

Images by Krisada Boonchaleow and Chanin Limapornvanich

Visit Stu/D/O Architects

  • Facebook
  • Google Plus