La Piscina del Roccolo by Act Romegialli

Trendy home extension designed by Act Romegialli, located in Lombardia, Italy.

001-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

004-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

005-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x1399

006-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

007-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x1404

009-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

010-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x721

012-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x711

013-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

002-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

034-la-piscina-del-roccolo-act-romegialli-1050x788

Description by Act Romegialli

The shopper’s requirement was for a pavilion to be related to the primary historic home inflicting the least visible interference with the encompassing parkland. The pavilion was for an indoor pool, and a few area for health, service and leasure in a local weather managed area.

The primary home, an early 1900 liberty constructing had been renovated by the shoppers ten years beforehand. The primary home floor flooring sat one hundred cm above the exterior floor and as such had little connection to the encompassing parkland.The shopper additionally desired a glass enclosed area hooked up to the primary home to benefit from the view of its pure environment.
The earlier renovation of the home included landscaping and the addition of a small synthetic lake within the south nook of the parkland.

On this foundation and after an correct topographic survey the next rules have been adopted to create minimal visible impression, place the pavilion quantity underground.

Location knowledgeable by the pure topography of the parkland.

Use the totally different floor ranges to seize mild inside, not with zenithale mild however with home windows immediately related to the surface panorama and lake. Visually join the underground pavilion to the bogus lake.

Find the pavilion distant from the primary home in a strategic place, to create a completely new and unbiased area reached by a path that emphasizes the sense of privateness. The situation of the underground pavilion distant from the home would then create an fascinating and dynamic relationship between the 2 areas.

Join the primary home to the underground pavilion and pool by way of a tunnel.
An irregular path was decided by the established timber which have been to be protected.
The tunnel additionally connects by way of a number of steps to a second small glass enclosed conservatory completely open to the encompassing parkland. A glass enclosed slender bridge connects the conservatory to the primary home.

The precise design of the structural metal was positioned outdoors the glass perimeter. This was to provide depth and emphasis to the interior quantity and on the similar time make the window body design secondary.Stone footings of the conservatory on the south aspect of the primary home enabled modifications within the surrounding backyard degree, to offer a direct connection between the backyard and the interior area.

The pavilion area containing the indoor pool, health space and small kitchen is predicated on a sequence of straightforward geometric volumes in both wooden or cement to include the varied features.

All technical necessities for air flow, local weather management, automated pool cowl and so on have been designed to be as discrete as attainable inside the general design.

Selection of fabric for the pool lining and surrounding pavement wanted to be sturdy and, impartial in color. It additionally wanted to have the ability to cowl steps, ledges and curved surfaces ( pavement, partitions and pool lining). The goal was to realize a way of continuity inside the quantity inside and out of doors the pool. A small white ceramic mosaic tile was chosen.
The selection of continuity of fabric creates an impact: a mass of water finds its pure resting state and settles within the lowest a part of the quantity, held by a dynamic and on the similar time mild type earlier than it slowly follows its course right down to quietly settle within the pool.

The west aspect of the pavilion (entrance) homes a sliding door. The door completely disappears right into a structural cavity to maximise the reference to the encompassing synthetic lake and parkland. In summer time the indoor and outside areas turn into one, a seamless dialog between each water surfaces (pool and lake) …..
The floor degree of the pool and lake are the identical. A small patio/ solarium forty cm decrease than this creates an entrance. The lowered area, obscured from the view of the home mediates the connection of the pure environment and the pavilions easy geometry.

Images by Marcello Mariana

Visit Act Romegialli

  • Facebook
  • Google Plus