Lemongrass Restaurant by Einstein & Associates

Superb restaurant located in Bogor, Indonesia, designed by Einstein & Associates.

002-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x657

003-lemongrass-restaurant-einstein-associates

012-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x657

013-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x656

014-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x657

015-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x656

005-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x656

004-lemongrass-restaurant-einstein-associates

007-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x657

009-lemongrass-restaurant-einstein-associates

019-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x656

021-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x657

001-lemongrass-restaurant-einstein-associates-1050x656

Description by Einstein & Associates

Lemongrass is an off-the-cuff eating restaurant in Bogor, West Java, Indonesia. Located close to necessary landmarks just like the Presidential Bogor Palace and the well-known Bogor Botanical Backyard, one of many oldest and largest botanical backyard on the planet, Lemongrass’s design idea is derived from taking a better look into Bogor.

What many individuals don’t find out about Bogor is that Bogor is simply sixty kilometers away from Indonesia’s capital, Jakarta. Bogor or “Buitenzorg” as individuals would name it through the Dutch colonial period served because the summer time residence of the Governor Basic of East Indies. “Buitenzorg” itself means “and not using a care” in dutch, mirroring the great thing about Bogor that makes individuals haven’t any worries and really feel protected and safe.

The design idea behind Lemongrass comes from the context statement of Bogor that may be a “Tropical Paradise”. The structure, inside and panorama design of Lemongrass is merged all collectively right into a tropical paradise. A contemporary tropical structure with splashes of wealthy tropical colours and crops designed particularly to mix with the encompassing nature.

Digging somewhat deeper into the idea, the constructing itself is positioned on the middle of a literal superbly designed tropical backyard, a delicate hyperlink with Buitenzorg that’s peaceable and “and not using a care”. To prime all of it off, the constructing plan of Lemongrass is deliberately designed as an open air and open plan area, eliminating the boundaries between the indoor and the outside.

The restaurant is split into 4 important areas, the primary indoor eating space, alfresco eating, second flooring indoor eating and rooftop eating space. First step getting into the restaurant, clients should stroll via the slender tropical jungle hall, awakening the senses with a whispering sound of the water coming from the reflecting pool, the gorgeous greeneries and the odor of nature.

Arriving on the restaurant’s lobby, individuals can see the restaurant’s two important areas, indoor eating space and alfresco eating space. Pure supplies like wooden, pure stone and terracotta tiles, all mix collectively into one key design aspect which makes for a heat and comfy ambiance to the eating expertise.

The lengthy linear open kitchen welcomes individuals as they enter the indoor eating space to see the menu and the meals being made and able to be served. Peacock mosaic flooring is used on the middle of the eating space because the pathway between the primary eating space and the alfresco eating. The primary eating space’s format consists of the brass couch eating and the communal eating with the backyard surrounding the eating space. As quickly as individuals enter into the alfresco eating space, they will feast not solely with their mouths but in addition with their eyes as they’re greeted by the recent open air of Bogor, along with the gorgeous blue flower mosaic reflecting pool, the middle level of alfresco eating space.

The eyes are being entertained with the play of harmonious tropical colours of the furnishings. All the outside furnishings combine rather well with the tropical backyard, courtesy of the cream unique stones background. Terracotta tiles and cream terrazzo stones created from pure seashells are used because the hardscape’s flooring materials, as soon as once more implementing the character and tropical facet of the idea.

The Second flooring of Lemongrass is considerably smaller than the primary flooring, primarily due to the existence of the large void overlooking the primary flooring’s eating space. The second flooring’s essential eating space has the birdcage chandelier and the blue flower mosaic with brass body as the middle factors. The second flooring’s eating space has no boundary separating the indoor and the outside space, making individuals in it really feel even nearer to nature.. There’s a wall dominated with pure cream stone, and has combined shade recycled wooden as an accent.

There are additionally a impartial factor within the ceiling, a uncooked concrete ceiling to maintain the stability of your complete restaurant and the playfulness component with the long-lasting recycled plywood because the ceiling tiles. Aside from the eating space, the second flooring additionally has a vertical backyard and a rooftop eating space. The seating association of the second flooring’s eating space is extra formal, whereas the rooftop space is extra free and informal.

The rooftop eating space itself is situated on the yard of the second flooring’s fundamental eating space. The general format association of the rooftop space is extra versatile and free, with lengthy communal bar desk and colourful unfastened lounger chairs to benefit from the magnificent view of the sundown, the mountain and the backyard on the again aspect of the restaurant, Surrounded by the tropical backyard under, the colourful furnishings accent, the china blue mural portray, combined recycled wooden everywhere in the essential wall and to not overlook, the unimaginable view that’s Bogor’s nature, individuals will really really feel like they’re in a tropical paradise.

Images by William Kalengkongan

Visit Einstein & Associates

  • Facebook
  • Google Plus