McLaren House by ArcHaus Architects

Modern two-storey residence designed by ArcHaus Architects, situated in Auckland, New Zealand.

007-mclaren-house-archaus-architects-1050x700

014-mclaren-house-archaus-architects-1050x699

012-mclaren-house-archaus-architects-1050x700

003-mclaren-house-archaus-architects-1050x531

004-mclaren-house-archaus-architects-1050x702

008-mclaren-house-archaus-architects-1050x689

009-mclaren-house-archaus-architects-1050x1603

010-mclaren-house-archaus-architects-1050x1561

006-mclaren-house-archaus-architects-1050x700

011-mclaren-house-archaus-architects-1050x693

013-mclaren-house-archaus-architects-1050x700

Description by ArcHaus Architects

The elevated website provides in depth views throughout Tamaki Strait and out to Rangitoto and Waiheke Island. The home is constructed for a pair with an prolonged household typically visiting from abroad and the shopper needed to maximise the views.

These necessities led to the constructing being cut up right into a entrance half containing all of the areas that the shopper is occupying each day and a again constructing that accommodates the storage on the decrease degree and visitor bedrooms on the higher degree.

A central stair connects the 2 elements in a cut up degree association and follows the slight slope of the location. The edge between the 2 totally different elements of the home is consistently crossed when shifting by means of the home vertically.

The 2 elements of the home are distinctively totally different. The entrance is outlined by two L-formed types tilted to the surface which create a primary type of shelter with solely minimal penetrations alongside the driveway aspect. These types channel the views out to sea and create privateness from neighbours. Darkish climate boards and enormous glazed openings enclose the areas under the overhanging zinc clad roofs.

The straightforward dice on the again is clad in white painted brick, with recessed openings reduce out of the strong type. The connection between the 2 elements is absolutely glazed and supplies the again entrance to the home.

The open plan association of the dwelling areas on the bottom flooring of the entrance constructing is immediately related to giant outside deck areas and the pool. A double peak area results in the primary stair and the higher degree, the place a second personal lounge and a coated deck present a extra intimate area adjoining to the main bedroom.

Images courtesy of ArcHaus Architects

Visit ArcHaus Architects

  • Facebook
  • Google Plus