Minimax House by Ebenhaezer Lontoh

Modern residence situated in Bandung, Indonesia, designed by Ebenhaezer Lontoh.

001-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x700

002-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x1455

007-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x643

008-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x650

009-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x650

010-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x693

011-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x1721

012-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x1756

013-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x1583

019-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x715

020-minimax-house-ebenhaezer-lontoh-1050x1306

Description by Ebenhaezer Lontoh

Standing above small plot of 80m2 in a difficult hills contour of Lembang space, this minimal measurement creating most features for the household who lives there.

It’s a single block -three storey- linear home, with no fastened programme. With the conformable perform idea, it helps maximizing the obtainable space to be adjusted in accordance with the actions of the household.

Every degree incorporates multiple programme which are related by an enormous slide-in a position partitions that permits the household to regulate the privateness and modify the area and furnishings to comply with their daily actions in response to their wants.

The concrete perforated block facade have been added to raise the privateness and hinder the solar rays, with out blocking the air circulation.

On decrease 1st storey, there are a small lobby, and a raised platform lounge to welcome the visitors and at night time it may be used for a small bed room for them as nicely.

There’s three programmes on the first storey, personal sleeping space, dwelling and eating room. Through the day, the personal sleeping space, that separated with sliding door, could be opened and creates an enormous dwelling space that additionally related to outside terrace. This give the household free entry to take pleasure in wider area for youngsters actions, household gathering or perhaps a celebration and on the similar time breathe in Lembang’s recent air. Whereas at night time, every programme fulfil its personal perform.

On the 2nd storey, there’s one corridor front room with entry to small outside terrace and hook up with the roof deck. It provides nice enjoyment to the encompassing mountainous view. Whereas at night time, it may be custom-made into two mattress rooms.

This open-conformable plan idea provides the household most consolation and delight to take advantage of the rooms in response to their wants with out including one other one.

Images by Leonard Kawun

Visit Ebenhaezer Lontoh

  • Facebook
  • Google Plus