ML Apartment by Le Studio

Modern condominium situated in Hanoi, Vietnam, designed by Le Studio.

001-ml-apartment-le-studio-1050x591

005-ml-apartment-le-studio-1050x591

008-ml-apartment-le-studio-1050x591

010-ml-apartment-le-studio-1050x591

011-ml-apartment-le-studio-1050x1391

012-ml-apartment-le-studio-1050x1473

004-ml-apartment-le-studio-1050x1598

014-ml-apartment-le-studio-1050x697

002-ml-apartment-le-studio-1050x1503

Description by Le Studio

The house owners of this house initially was solely involved with the fashion of the ending area as an alternative of performance because the developer had handed to them fairly a properly-organized area on the subject of circulation, air flow, lighting and so forth., albeit with a couple of small issues. Nevertheless, upon consulting with the shopper, we instantly realized that the proprietor and his four-yr-previous son have been all the time filled with power, fairly simply bored and had a specific dislike of stationary area. On this case, a development-led strategy wouldn’t be ultimate since one would by no means have the ability to fulfill the shopper’s choice completely, or it will be very troublesome to rebuild this house utterly in a unique path. Our strategy to this drawback can be to create an area that could possibly be modified simply and altered up each day with out repeating itself, giving house owners a way of “renewal” on a regular basis in their very own residence.

The primary answer we got here up with on this venture was to exchange the whole fastened wall of the small bed room by sliding panels. When retracted, the panels would optimize the area for the lounge, which is comparatively small in the meanwhile, enhancing air flow for the widespread space and supply area for the extremely lively son. When in use, the panels would create yet one more bed room for visitor or a brand new member of the family within the close to future. The customization function was proven by the truth that the floor of the panels may be simply modified to totally different supplies, appearing as a focus on the middle of house. Changes in different areas have been additionally carried out in accordance with the shopper’s choice to reinforce dwelling high quality resembling maximizing kitchen and eating area, opening working area aswell. “Including” and “subtracting” areas with using these versatile sliding panels can be a approach for the house owners to work together with the condominium, serving to them to invigorate their every day dwelling surroundings.

Images by Thien Thach

Visit Le Studio

  • Facebook
  • Google Plus