North Vancouver House by Scott & Scott Architects

Inspiring residence situated in North Vancouver, Canada, designed in 2015 by Scott & Scott Architects.

001-north-vancouver-house-scott-scott-architects-1050x700

002-north-vancouver-house-scott-scott-architects-1050x700

005-north-vancouver-house-scott-scott-architects

006-north-vancouver-house-scott-scott-architects

009-north-vancouver-house-scott-scott-architects

010-north-vancouver-house-scott-scott-architects

012-north-vancouver-house-scott-scott-architects

Description by Scott & Scott Architects

Working with the architects to find an appropriate property for a brand new house the shoppers bought a Nineteen Fifties submit and beam home situated close to the bottom of Grouse Mountain. The home, whereas extensively renovated through the years, had a modest scale, nicely proportioned rooms and a robust connection to the wooded and mature yard.

The challenge consists of the design and development of the restoration and renovation of the one hundred fifty sq. m home. The dwelling area was stripped of elaborations, providers rationalized and the enclosed stair was changed with a brand new open stair of metal and fir which permits for the sunshine from the second flooring corridor window to attach with the bottom flooring.

The challenge attracts from the architects and shoppers (two historical past professors) shared curiosity in conventional supplies and respect for the unique particulars of the home.

To brighten the areas the douglas fir beams have been lye washed and the structural decking was completed with a material utilized pigmented oil. The dwelling areas have been decreased to the structural shell, the partitions have been repaired and completed in a pure lime based mostly whitewash and the flooring floor and troweled.

The supplies used have been chosen for his or her contrasting strengths and minimally completed utilizing conventional strategies which might be maintainable and purchase seen indicators of use over time. The metal stair and hearth body have been completed with wooden range paste and bowling alley wax and the cabinetry was lye washed and sealed with cleaning soap.

With minimal change to the configuration of the areas, the useful storage was consolidated into two douglas fir plywood cupboard blocks to maximise the open areas whereas offering hid storage for the dwelling, entry and kitchen.

The kitchen was crafted of strong ash and designed for the open storage of the house owners assortment of studio pottery. Whereas open and lightweight in part, the joinery was detailed to structurally bear the load of the 800kg marble counter monolith which was milled from a block the architects chosen from the Hisnet Inlet quarry situated on Vancouver Island close to their very own alpine cabin.

Images courtesy of Scott and Scott Architects

Visit Scott & Scott Architects

  • Facebook
  • Google Plus