Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio

Luxurious personal residence designed by Gavin Maddock Design Studio located in a small harbor city of Yzerfontein in South Africa.

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 1

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 2

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 3

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 4

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 5

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 6

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 7

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 8

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 9

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 10

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 11

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 12

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 13

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 14

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 15

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 16

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 17

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 18

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 19

Pearl Bay Residence by Gavin Maddock Design Studio 20

Description by Gavin Maddock Design Studio This pristine modern house is situated on the west coast 90kms north of Cape Town – bordered by a nature reserve adjoining the ocean. Sites like this don’t come far more spectacular. Taking full benefit of the ocean views and responding to the coastal dune context, Gavin Maddock describes it as ‘an excellent website’. The shopper needed a vacation home she would ultimately retire to. The temporary referred to as for a ‘trendy’ home with ocean views and a strict observance of a restricted price range, which was to incorporate the usual lodging necessities. With the entrance dune sitting up slightly larger than the remainder of the location, the problem was to reconcile home, dune and views. The result’s an oblong double storey construction of 600 sq. metres with imaginatively conceived outside dwelling areas. It includes: three bedrooms, 4 loos, beneficiant dwelling and eating areas each in and out, a gallery, informal front room, a research, decks, terraces and balconies: Ocean views exist from nearly each room. . Given a restricted temporary the focuse was on two principal points: a contemporary signature inside the finances. The structure and interiors take pleasure in numerous aesthetic pursuits and have been impressed by the west coast panorama which is sort of textural and typified by easy white homes and cottages, harking back to the Mediterranean. Cavity brick development was used all through with all partitions plastered and painted white. The constructing needed to be grounded – it couldn’t float – subsequently it wanted to be vertical, not horizontal. ‘Both the entrance and rear pavilions are two storeys and the home windows are sliced by way of to the parapet to emphasize the verticality. The two pavilions are joined by the gallery, which is a single storey aspect the place the horizontal lateral wall once more emphasises the verticality of the primary constructing. There is a seamless move between these areas and a way of uninterrupted connection between inside and out of doors. The flooring slabs are off-type concrete, contrasting with the painted plaster of the partitions, but additional expressing the vertical line. The scale of furnishings, its color and texture, have been necessary to fulfill consolation ranges. The unit seating and the eating desk have been customized to enrich the area. The exterior furnishings items have been chosen for his or her scale and ease; daring items that maintain the areas collectively. The TV and all audio gear was hid in the lounge wall cupboard, behind the massive metal framed sliding panel that accommodates a considerable paintings. A customized hearth was recessed into a stainless-steel ledge. To maximise the dimensions of the primary en-suite, a customized-bathe was created and glass for the interior partitions was used. All bed room flooring are completed in broad-board oak flooring; the view from the main bedroom is ever-altering. The granite tiles have been chosen for his or her texture and grain, which resonates with rocks within the distance, offering that exterior really feel – of being on the terrace. Their measurement is proportionate to the area and contrasts with sure gentle textures inside the inside. Here, the number of furnishings consists of numerous trendy classics. Striving to scale back the construction to its minimal in order to maximise views, there are not any ‘framed views’. The canvas needed to be as giant as potential on a website similar to this, but present privateness to / from future neighbours and shelter from the weather. Using strategically positioned columns, the opening was stretched to the utmost of 14 metres addressing the ocean. To obtain the lightness of the area, proportion and peak was important. Ceiling heights of O,O metres ensured this outcome, with full peak sliding doorways. The dwelling areas wanted to stream seamlessly, making a really feel of the surface deck to be inside and the dwelling / eating area to incorporate the coated terrace for flexibility. The full peak sliding doorways retract into the construction to type a singular area right here. The result’s a person assertion of interesting symmetry, a contemporary residence with giant leisure areas and all of the mod cons. Photography by Adam Letch Visit Gavin Maddock Design Studio

  • Facebook
  • Google Plus