Quinta da Baroneza by Candida Tabet Arquitetura

Superb weekend residence located close to São Paulo, Brazil, designed by Candida Tabet Arquitetura.

001-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x693

004-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

006-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x1575

007-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

011-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

012-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x701

014-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

015-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x704

016-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

017-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x1595

019-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x1576

020-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

023-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x694

024-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

028-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x1563

010-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x689

009-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x700

035-quinta-da-baroneza-candida-tabet-arquitetura-1050x697

Description by Candida Tabet Arquitetura

The challenge, a home situated ninety kilometers North-west of the town of São Paulo, Brazil, was developed for a younger couple with three youngsters, to turn into their weekend home.

The musts from the temporary have been: to realize a hanging, modern design tremendously enhanced by the privilege of being positioned proper inside the Brazilian Atlantic forest, and to have a home that would offer leisure whereas, on the similar time, stimulate household conviviality.

The volumetric composition is characterised by horizontal planes which are indifferent from vertical ones, permitting daylight and air to move by means of these openings. This leads to a nicely ventilated residence, making it nice inside and out of doors throughout your complete yr.

Relating to the construction, a desired equation of giant spans with minimal help factors was solved because of using industrially cultivated, laminated and processed Eucaliptus Grandis wooden, leading to concrete-free flooring and roofing slabs which are laid over beams of laminated wooden.

The interior circulation is solved by way of a walkway ring that connects the suites, whereas revealing the lounge and the individuals shifting round and assembly one another.

To be able to take pleasure in from the astonishing views, the primary façade wanted to be oriented to the North-West: this might end in the home receiving massive quantities of tropical warmth. Confronted with this dilemma, the answer was to suggest a lattice picket panel that elegantly hangs from the sting of the roof and acts as a brise that filters the warmth and daylight whereas projecting shadows over flooring and partitions within the type of a stupendous graphic design.

The roof extends past the lounge and in the direction of the swimming pool, making a excessive ceiling veranda, the place the restrict between inside and exterior will get blurred. These giant outside areas that additionally embrace a barbecue space are extensively and fortunately utilized by all of the occupants of the home all year long, turning into the social hart that the temporary required.

Visit Candida Tabet Arquitetura

  • Facebook
  • Google Plus