Residence in Athens by Dolihos Architects

Modern single household residence designed by Dolihos Architects, located in Athens, Greece.

001-residence-athens-dolihos-architects-1050x958

004-residence-athens-dolihos-architects-1050x1575

005-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

006-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

007-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

011-residence-athens-dolihos-architects-1050x1575

012-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

013-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

015-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

017-residence-athens-dolihos-architects-1050x700

018-residence-athens-dolihos-architects-1050x1575

019-residence-athens-dolihos-architects-1050x734

Description by Dolihos Architects

This two-storey home is situated within the northeastern a part of the plot, to be able to present a big courtyard with a pool, southwest oriented enclosing the primary entrance from Dimokratias Str.

The constructing’s type is straightforward, whereas the southwest façade emphasizes a horizontality, ensuing to an austere, virtually monumental design with two main gates.

The southwest gate results in the home’s principal entrance. The encompassing space lies 1m (three.28ft) larger than the road degree, which, together with the tall planting, offers privateness to the residents.

The dwelling areas on the bottom flooring have been designed as an open area, oriented to the south, with views over the backyard, whereas a playroom and a guesthouse are located on the again, alongside to the yard.

The higher flooring accommodates the household’s bedrooms and an open area workplace, all with direct entry to outside area. Storage rooms, fitness center, storage and dwelling space for the home employee, could be discovered on the basement.

Photogrpahy courtesy of Dolihos Architects

Visit Dolihos Architects

  • Facebook
  • Google Plus