Riel Estate House by Joris Verhoeven Architectuur

Modern single household residence designed by Joris Verhoeven Architectuur, situated close to Tilburg, Netherlands.

010-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x700

011-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x700

005-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x710

014-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x698

016-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x780

015-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x1765

017-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x700

009-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x713

018-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x703

007-riel-estate-house-joris-verhoeven-architectuur-1050x853

Description by Joris Verhoeven Architectuur

Home Riel Property accomplished in 2014 is situated in a brand new residential improvement within the small village Riel close to the city Tilburg. The property conforms with its archetypal major construction and materialization with the agricultural character of the village and the encompassing countryside; a essential constructing with a gable roof, rural hand-molded bricks and heavy oak doorways.

Within the province of Brabant, the place the dwelling is located, it’s customary to enter by way of the again door. By seperating kitchen and front room from one another, a separation can also be made between the formal entrance and the casual again door. Additionally come up a day and night terrace.

The staircase is situated within the intermediate zone between kitchen and front room. It rises up alongside the mild slope of the roof and ensures a transparent connection between the bottom flooring and upstairs. The presence of this stairs is additional emphasised by the skylight above it folding over the roof which ensures mild gliding down the steps.

An uneven sculptural play of mass and openness is created by tilting the roof and in addition with the masonry giving the impression of heavy strong partitions. The minimalist detailing of the home reinforces this and offers a strong readability.

Riel Property winks together with her outspoken styling to the pavilions within the German Insel Hombroich the place the home is impressed by.

Images courtesy of Joris Verhoeven Architectuur

Visit Joris Verhoeven Architectuur

  • Facebook
  • Google Plus