RMJ Residence by Felipe Bueno and Alexandre Bueno

Modern single household residence located in Uberlândia, Brazil, designed by Felipe and Alexandre Bueno.

008-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x700

009-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x700

013-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x707

012-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x706

014-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x1564

017-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x1360

015-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x700

016-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x1566

010-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x700

007-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x695

001-rmj-residence-felipe-bueno-alexandre-bueno-1050x750

Description

The quantity of the home is the results of the design of the shopper: to have a home on one degree on a plot with a peak distinction of just about four meters (thirteen ft). To know the wants of the shopper, with out dramatically altering the pure contour of the land, we divided this system into two flooring: on the road degree are all of the technical models (storage, laundry, cellar), whereas the remainder of this system (social, personal, and leisure areas) are organized in a single higher flooring, which is in a method a home on excessive floor.

The division of the volumes on the primary flooring was initially drawn by the presence of a giant tree within the floor, which created a division into two blocks, one social and the opposite personal. Against this, two open areas have been created, an entrance backyard in an inside leisure space with a pool and a big deck.

The primary entrance to the home is thru a concrete staircase that defines the street organically within the slope of the land, which, by means of some elongated steps, alternates the circulation and locations of permanence within the entrance backyard.

On the other aspect of the massive wall clad in wooden on the facade, we put in a vertical backyard which expands from the exterior backyard to the inside. In consequence between this wall and the sting of the interiors, the environments are privileged with pure lighting and air flow in addition to privateness in relation to neighbors.

The doorway to the social space is thru giant frames that combine inside and exterior areas, such integration is repeated for the interior backyard, opening to the lounge, eating room and kitchen to the leisure space of the home.

Half a degree above, overlooking the pool, we’ve got the bed room quantity. The quantity makes use of the setback of the lateral boundary of the location to create a personal inexperienced hall, the place residents can open the ground to ceiling home windows, with none privateness points. On the opposite aspect, by means of giant picket frames, the bedrooms open to the inside play space.

Images by Cae Oliveira

  • Facebook
  • Google Plus