Satoduto by Coil Kazuteru Matumura Architects

Inspiring restaurant designed by Coil Kazuteru Matumura Architects, located within the Toyono District, Japan.

001-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

002-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

003-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

004-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

006-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x1575

007-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

008-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

013-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x1573

017-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

018-satoduto-coil-kazuteru-matumura-architects-1050x701

Description by Coil Kazuteru Matumura Architects

Nostril-cho is a city surrounded by a wealth of nature, situated on the north finish of Osaka prefecture, 1 hour drive and 1 and a half hour commute by public transportation from Osaka metropolis.

The shop was a renovation work of an previous constructing, with a facade painted pink, was deliberate to be a brand new landmark in Nostril, utilizing the key phrases of “revitalizing Nostril”, ”Output from Nostril”, “Enhanced group”.

Satoduto, the shop identify, can also be a reputation of seasonal Japanese treats. The identify originated from conversations by the proprietor, who practices Kado (Japanese flower association) and Sado (Japanese tea ceremony). Satoduto are related phrases: “sato” (which means nation aspect in Japanese) and “duto”, from “tsutsumu” (which means wrap). “Duto” additionally means memento, corresponding to rice balls, which was wrapped by leaves for carrying.

We additionally designed the brand of the place, based mostly on a picture of wrapping the identify, “Satoduto” in furoshiki (Japanese material for carrying gadgets). The brand is related to the service of the shop that gives native productions/experiences.

The kitchen is laid out to be softly separated from the primary area for the versatile in permitting for a number of features, comparable to galleries, retails, a café, and workshops.

The area has four gardens and is surrounded by a subject. The renovation plan was designed to benefit from the view throughout all four seasons. Within the colder winter seasons, the view may be seen from inside, which is cozy and heated by wooden hearth. In the course of the different seasons, you possibly can benefit from the view from outside by way of an accessible patio.

The joinery was designed to be a focus through the use of over one hundred yr previous cabinets and storage bins, which created new worth to the area.

The area people was concerned in participating within the designing the area by offering, not solely architectural equipment, corresponding to counters, stained-glass, mirrors and frames), but in addition facilities, akin to artworks of ceramic pots and hand work.

What Nostril provides:

Espresso (made out of a Japanese tea pot), recent native greens, handmade ceramics, clear air and time spent having fun with seasonal views.

Not solely does Nostril supply nice native meals, nevertheless it additionally gives many experiences. The area is designed to be a window that connects individuals’s on a regular basis lives to Nostril.

Images by Yoshiro Masuda

Visit Coil Kazuteru Matumura Architects

  • Facebook
  • Google Plus