Silverlight by Adjaye Associates

Inspiring house designed by Adjaye Associates, located in London, United Kingdom.

001-silverlight-adjaye-associates-1050x700

003-silverlight-adjaye-associates-1050x700

004-silverlight-adjaye-associates-1050x700

005-silverlight-adjaye-associates-1050x700

006-silverlight-adjaye-associates-1050x700

007-silverlight-adjaye-associates-1050x700

008-silverlight-adjaye-associates-1050x700

009-silverlight-adjaye-associates-1050x700

002-silverlight-adjaye-associates-1050x700

012-silverlight-adjaye-associates-1050x700

013-silverlight-adjaye-associates-1050x700

014-silverlight-adjaye-associates-1050x700

015-silverlight-adjaye-associates-1050x700

016-silverlight-adjaye-associates-1050x700

Description by Adjaye Associates

The idea for this new-construct house, situated on a slender strip of land between a busy street and the Grand Union canal in West London, developed as a cautious response to the city context. The primary quantity continues the parapet line of the Victorian pub to the east—a listed constructing—and the horizontal strains of the cladding system relate to the window heights of the older constructing on the fringe of the location. Because of a excessive degree of visitors noise, the north façade has only a few openings, however avoids being darkish and gloomy because of the aluminium cladding, With the supply of sunshine and views within the course of the canal, the south façade options extra home windows and the vertical peak is damaged by a two-story extension whose triangular plan is decided by the angle between the street and canal. The peak of the extension connects with the roofs of the neighbouring workshop and buildings throughout the canal.

Inside, the part is organised as a collection of parallel areas that transfer from one situation to the opposite. Every flooring is conceived in a fashion that’s according to its function and is essentially unbiased of the preparations above or under. Though the brand new flooring are open to the south, the singularity of this association is obscured by modifications to the part of the façade: the mirrored slots overlooking the canal, the enclosed courtroom on the primary flooring, and the colonnaded gallery on the second flooring. From the archaeological character of the basement to the screened forecourt at floor degree, the sense of enclosure within the visitor and music rooms in contrast with the expansive privateness of the main bedroom, the unfastened formality of the dwelling area, and the open vistas of the roof terrace, the home presents a variety of places for various actions and states of thoughts. On this context, the staircases are designed to advertise selection and continuity inside a variety of situations.

Images courtesy of Domus Nova

Visit Adjaye Associates

  • Facebook
  • Google Plus