SJZ House By ZIZ Arquitetura

Modern personal residence designed by ZIZ Arquitetura, situated in Londrina, Brazil.

001-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x826

007-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x687

006-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x774

003-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x858

004-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x802

012-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x1216

011-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x833

002-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x1272

009-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x1168

005-sjz-house-ziz-arquitetura-1050x900

Description by ZIZ Arquitetura

After years dwelling in China and Switzerland, the house owners of this house determined to settle in Londrina. This Brazilian and Portuguese / Swiss couple needed to offer a quiet, tranquil residence, through which to boost their two youngsters, away from busy city facilities. With this in thoughts and after a lot looking, they selected a home near each high quality faculties and different necessary group providers. Sadly, the home didn’t meet the household’s expectations in order that they determined to do a serious renovation to each the interior and exterior areas of the house. With a want for an entire integration of area in a clear visible and straightforward to look after type, an entire renovation venture was deliberate for the kitchen, front room, corridor, loos and barbecue, and out of doors eating space. This concerned flattening partitions, closing home windows, developing new partitions, picket louvers and forged concrete parts that might seal exterior views and visibility from the road.

The prevailing travertine flooring have been redone with a polymeric cement (Cement Design) giving a unity and cosmopolitan look to the house. “We love this flooring that we had in our house in Zurich”, says the proprietor. The identical end was used within the corridor and toilet with each the ground and wall being coated. “We received a up to date and dramatic entry as an alternative of the overdone adorned hallway”. “We needed the corridor to have an institutional facet virtually like a banker” say the ZIZ architects.

With a purpose to attain the specified visible impact, the partitions of the house have been carried out in wooden paneling together with the grey cement finishes. These cupboards conceal ample area for digital gear that doesn’t must be seen. A standard wooden burning hearth was transformed right into a biofuel one, as a remembrance of the fantastic time and “colder” days spent in Switzerland. A ravishing blue lacquer pool desk, designed particularly for one of many householders, facilities a recreation space that then leads right into a gourmand barbecue grill area of interest completed in chrome steel.

This space of white silestone hides the desktop from these sitting on the white lacquer desk adorned with pendants by the excellent Tom Dixon. Beneficiant glass doorways then make the connection to an expensive patio space full with a swimming pool, selection landscaping and a big deck constructed of Cumaru. The world nearly embraces the home and invitations leisure time and socializing, which the household likes to do each day.

Images by Jean Oliveira

Visit ZIZ Arquitetura

  • Facebook
  • Google Plus