Slice of the City by Alphaville Architects

Minimalist single household residence located within the Hyōgo prefecture, Japan, designed by Alphaville Architects.

002-slice-city-alphaville-architects-1050x788

003-slice-city-alphaville-architects-1050x788

004-slice-city-alphaville-architects-1050x788

006-slice-city-alphaville-architects-1050x788

007-slice-city-alphaville-architects-1050x788

011-slice-city-alphaville-architects-1050x1400

012-slice-city-alphaville-architects-1050x1400

015-slice-city-alphaville-architects-1050x788

001-slice-city-alphaville-architects-1050x788

017-slice-city-alphaville-architects-1050x788

018-slice-city-alphaville-architects-1050x788

021-slice-city-alphaville-architects-1050x788

Description by Alphaville Architects

Nishinomiya metropolis is situated between Osaka and Kobe. The location is fifteen minutes stroll from the station in a residential district the place the identical measurement plots align. Since there’s a district ordinance to order 50 centimeters set again from plot strains, there’s about one-meter width area between homes. Each home fixes home windows there, however curtains are shut, anxious about neighbors’ eyes. Within the half-baked crowed city, we thought-about what’s snug sense of connection to the town by means of daylighting.

On this challenge, we made a slender and lengthy void by dividing the home into two buildings on the north and the south. As void is dealing with the east and the west path, it’s attainable to absorb mild from the south aspect. Air just isn’t stagnant, as a result of it’s related to the encompassing open area.Every room is linked with a bridge-formed staircase that barely shifts its location to not intersect the open area.

Pure mild, wind, greenery and the state of the town is related to one another vertically, horizontally and diagonally within the open area and could be loved of the variously altering form by means of all home windows. On the similar time, by the bridge that’s made adjoining to the window, rooms are related to the opposite aspect’s rooms by way of the open area that these parts float.
We hope to make a buffer zone that is ready to have numerous and sophisticated relation to the town by giving order to circumstances of a residence corresponding to use, entry and efficiency, shuffling them with points introduced outdoors of a residence reminiscent of pure parts and privateness and modifying them three-dimensionally within the slit-formed open area.

Images by Toshiyuki Yano

Visit Alphaville Architects

  • Facebook
  • Google Plus