Tel Aviv Apartment by Maayan Zusman Interior Design

Trendy condominium located in Tel Aviv, Israel, designed by Maayan Zusman Inside Design.

005-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

006-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

001-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

003-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

013-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

014-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

016-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

017-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

018-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

019-apartment-tel-aviv-maayan-zusman-interior-design-1050x701

Description by Maayan Zusman Inside Design

The staff for this challenge included Maayan Zusman and Amir Navon of studio 6b.

The condominium is a mere fifty five meters (initially previous and run down) turned it into a contemporary 2 bed room condo + balcony overlooking lush greenery, in one of the central and fashionable places in Tel Aviv.

Solely 2 minimal partitions have been construct and the remaining is customized made carpentry work that segments the area and hides away all electronics and extra units. Virtually each merchandise, right down to the lounge tables, cabinets, mattress, drawers have been customized by us and made and every cm was rigorously deliberate together with “secret” storage locations.

The constructing is a “typical” previous Tel Aviv constructing. It’s roughly 60 years previous (which is fairly previous for a rustic that’s sixty seven years of age:)). It’s in Ein Gedi road (a small and quiet road with a view not typical of the town in its greenery) located proper by Bazel Sq. which is among the most central and status places of the town. The house wanted an entire and complete renovation. The format was one typical of previous Israeli flats which means that the whole lot was closed up- small and closed kitchen, a closed up balcony and such. As well as, all infrastructure was previous.

We used cabinets as an alternative of precise partitions for 2 important causes. The primary of which was saving area. The house is fairly small and each centimeter mattered. We needed to offer as a lot space for storing as attainable and but save the ten cm width that a typical constructed wall would require. Secondly, we aimed for an look that was totally different, extra spectacular and clean and we felt that carpentry would offer this.

Advantages of this included saving up on vital area, offering a special look and expertise (guests really feel the necessity to contact and really feel the partitions as they stroll via the house), making a healthful look – the work space situated in the midst of the cabinet/wall is customized made in carpentry too. Although it’s of a unique colour, the feel and supplies is identical and the connection/move works showing as one set unit operating by way of the home as an alternative of “niches” inside a constructed wall by which one other materials is plugged in. A further profit is the power of open up storage from the dwelling area. All the communications/electronics gear (DVD and so forth) are situated within the closet however may be reached via the dwelling-room area (see the photograph with the spherical holes within the cabinet-these are there for warmth from the gear to be launched, and this part might be opened). Additionally, the washer and drier are situated on the finish of the cabinet/wall and although one wouldn’t comprehend it, with a click on one can open up this part of the cabinet.

Along with the storage inside the cabinet described above, cement niches and constructional pillars introduced the chance to create storage areas that aren’t seen. Such a distinct segment existed within the kitchen and alongside a pillar hidden inside the cabinet by the small workplace station. As an alternative of closing these up and “losing” even half a meter of area, these have been was shelving models hidden behind clean carpentry. The kitchen backdrop seems to be clean however a piece of it may be pressed and it opens. Equally, when one sits within the work area, the aspect space could be clicked and would reveal the unique cement pillar with inbuilt cabinets on it).

Some challenges included:

The primary problem was creating the fitting area segmentation. 2 bedrooms have been created and between them the toilet is situated – no area for corridors or constructed partitions right here.

The toilet was rigorously deliberate and every unit was customized made (such because the sink base and the storage above) in order to rigorously make the most of all area attainable.

There was a dilemma relating to opening up the balcony or slightly leaving the balcony space as a part of the dwelling area. Surprisingly we determined to make use of it as an actual, open balcony because the view is simply lovely.

In an effort to save up on “wall area” a TV pole was used and it may be turned in all instructions.
Usually, although the area could be very small we needed the condominium to really feel giant, spacious and ethereal. All the balcony window is subsequently open and overlooking the greenery, the kitchen and front room are open areas, and between the bedrooms and tub giant sliding doorways have been used – offering each acoustics, a contact of fascinating shade and an open and ethereal really feel when open.

A lot of the furnishings was designed by us – the main bedroom mattress and drawer, the kitchen island, the suspended lit inexperienced garments hanger on the unique brick wall background within the second bed room, the lounge tables and black orthogonal folding shelving models. The inexperienced chairs within the balcony have been truly thrown away by a neighbor – we used them as is, mixing previous with new. We have been aiming for a an fascinating distinction of unpolluted but colourful, trendy but homey, robust but mushy. This may be seen not solely within the furnishings that’s partially wooden, partially metallic but in addition within the flooring – a mix of heat fishbone parquet with clean cement flooring and lighting.

Because the renovation happened in the summertime, 10 minutes away from the seashore, the summer time shade vibes undoubtedly influenced us however are something however typical.

Images by Gidon Levin

Visit Maayan Zusman Interior Design

  • Facebook
  • Google Plus