Touguinhó House by Raulino Silva

Clear modern residence situated in Touguinhó, Portugal, designed by Raulino Silva.

001-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

003-touguinh-house-raulino-silva-1050x1085

027-touguinh-house-raulino-silva-1050x743

014-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

016-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

017-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

018-touguinh-house-raulino-silva-1050x1050

015-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

019-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

020-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

021-touguinh-house-raulino-silva-1050x1052

012-touguinh-house-raulino-silva-1050x1575

024-touguinh-house-raulino-silva-1050x1050

002-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

006-touguinh-house-raulino-silva-1050x700

Description by Raulino Silva

If we go up the slender streets to a spot referred to as “Lugar do Monte” (The Mount) in Touguinhó village, we will observe the ocean from afar, close to the city of Vila do Conde, North of Portugal.

The location of the home took into consideration the native panorama, the daylight publicity and the numerous slope within the terrain.

On the highest flooring are the bedrooms and the workplace, all of which have entry to a balcony dealing with west. On the bottom flooring have been designed the lounge and the kitchen dealing with the backyard and the swimming pool space. Nonetheless, on the decrease flooring there´s the storage, the laundry room, the technical space and a storage room.

On the within, all areas are coated with a pine wooden flooring, together with the suspended steps, though the kitchen’s counter tops and flooring are coated with Silestone and the loos are coated with white marble from Greece. Then again, each storage and laundry room are completed in black concrete flooring.

The woodwork is all executed with mdf: doorways, wall panels, wardrobes, cabinets, cupboards for loos and the kitchen’s counters. The surface door is manufactured from pine wooden modified. All of the woodwork is lacquered in white with a excessive gloss coating.

On the surface, all of the surfaces (partitions and ceilings) are coated with the etics system with a white ending and a marble baseboard, emphasizing the black shale wall. The outside pavement is made out of black concrete within the storage entry and of pine wooden gray coloured deck within the swimming pool space.

In one of many yard corners there’s a small development. This works as a canine’s shelter, a technical space and in addition a toilet.

Images by João Morgado

Visit Raulino Silva

  • Facebook
  • Google Plus