Tropical House by MM ++ Architects

Conventional personal residence designed by MM ++ Architects, situated in Ho Chi Minh Metropolis, Vietnam.

001-tropical-house-mm-architects-1050x700

009-tropical-house-mm-architects-1050x700

010-tropical-house-mm-architects-1050x700

032-tropical-house-mm-architects-1050x700

005-tropical-house-mm-architects-1050x700

019-tropical-house-mm-architects-1050x700

034-tropical-house-mm-architects-1050x700

017-tropical-house-mm-architects-1050x700

025-tropical-house-mm-architects-1050x700

024-tropical-house-mm-architects-1050x700

026-tropical-house-mm-architects-1050x700

027-tropical-house-mm-architects-1050x700

003-tropical-house-mm-architects-1050x1575

008-tropical-house-mm-architects-1050x700

030-tropical-house-mm-architects-1050x700

Description by MM ++ Architects

The home is constructed on a 10m vast and 20m deep plot in a residential suburb district of Saigon.

The world regulation imposes a semidetached home template.

In distinction with the “neo-Victorian” homes surrounding, this home revisits the vernacular South East Asian stilt home typology:

– The raised floor flooring with the kitchen, the eating and the platform space, is one single area, absolutely open on three sides from the entrance yard, the backyard to the pool within the again. Excessive fence partitions present privateness, forestall from direct solar mild and intrusion. The panorama, with a mixture of excessive and center peak timber and wall rising crops, is surrounding the development. The home will quickly be immersed into lush vegetation. The pool helps to chill down the airflow. In case of heavy rain, bamboo screens forestall from the water. By night time, the place is secured by an automated shutter alongside the kitchen.

– On the primary flooring, the lounge and the staircase get advantage of everlasting crossing air flow via the recycled bricks wall openwork. Flooring to ceiling home windows convey views over the wall to the encompassing. Double brick partitions on south and west elevation hold inner areas cool.

– Attic area is transformed into a big bed room. Openness can also be the primary idea right here with giant sliding home windows and an open air toilet. Direct solar mild is filtered by way of a timber display and vegetation in constructed-in giant planters.

– The palm leaves are layered on the roof slab to stop the concrete to warmth through the scorching hours of the day.

This venture proposes an alternative choice to the archetype home that builders often current to the general public. A typology tailored to tropical climate circumstances, selling pure air flow as an alternative of the air con, invisible indoor/outside boundaries, nearer to nature, as an alternative of enclosed dwelling areas.

Images by Hiroyuki OKI

Visit MM ++ Architects

  • Facebook
  • Google Plus