Villa K by Paul de Ruiter Architects

Trendy concrete single household residence situated in German Thuringia, designed by Paul De Ruiter Architects.

001-villa-paul-de-ruiter-architects1-1050x700

004-villa-paul-de-ruiter-architects1

002-villa-paul-de-ruiter-architects1

005-villa-paul-de-ruiter-architects1-1050x700

006-villa-paul-de-ruiter-architects1

003-villa-paul-de-ruiter-architects1-1050x700

008-villa-paul-de-ruiter-architects1-1050x700

007-villa-paul-de-ruiter-architects1

009-villa-paul-de-ruiter-architects1

010-villa-paul-de-ruiter-architects1

Description by Paul De Ruiter Architects

Villa Okay, situated in Thüringen, is the primary German challenge for Paul de Ruiter Architects. The belief of a sustainable villa, discrete and built-in within the pure surroundings, was the want of the shopper. The outcome is an easy, however revolutionary residence constructed from solely glass, metal and concrete.

Dwelling area

The sustainable home is oriented in the direction of the south, that is the place the dwelling- and bedrooms are located. A glass façade, stretching from roof to flooring, demarcates the dwelling areas. The glass façade, with out disruptions akin to home windows or outside solar blinds, displays nothing however the air and gives superb views over the valley. Across the dwelling space a U-formed terrace is located. The center of the terrace is crossed by a partly indoor patio and a pool that appears to drift above the hill. By way of the addition of a lifting platform throughout the pool, the terrace visually seems to proceed. This platform might be pulled up when deciding to go for a swim. Across the terrace a backyard is organized with vegetable crops and fruit timber, by way of which the proprietor is ready to harvest his personal yield on this particular location up within the mountains.

Unity with the mountain surroundings

The doorway, technical areas, pantry, searching room and storage with room for six automobiles are situated on the north aspect, moved into the slope of the mountain. The entire roof construction of the villa is roofed with moss and sedum. This reduces the cooling load and seen from a better located space, this inexperienced roof makes the villa to mix into the pure setting due. Above the storage and the doorway photo voltaic cells are positioned, directed to the south to offer the villa with power.

Power environment friendly

A climatologically fascinating and sustainable state of affairs is created by way of the orientation in the direction of the south and by putting a big a part of the home into the mountain slope. The south aspect receives giant quantities of daylight and heat, whereas the ‘subterranean’ half of the home incorporates chilly air. A warmth exchanger carried out within the villa collects this heat and chilly air and transports it to the warmth pump. The warmth pump shops chilly air to chill in the summertime and saves heat air to warmth the home throughout winter occasions. This technique is related to a cooling ceiling and underfloor heating, which ensures a cushty dwelling local weather each day of the yr. A fragile and utterly computerized pc system steers these stainable heating and cooling techniques.

Images by Patrick Voigt

Visit Paul De Ruiter Architects

  • Facebook
  • Google Plus