Villa New Water by Waterstudio Nl

Futuristic residence designed by Waterstudio Nl, situated in Naaldwijk, Netherlands.

001-villa-water-waterstudio-nl-1050x703

002-villa-water-waterstudio-nl-1050x703

003-villa-water-waterstudio-nl-1050x703

004-villa-water-waterstudio-nl-1050x514

012-villa-water-waterstudio-nl-1050x700

014-villa-water-waterstudio-nl-1050x700

015-villa-water-waterstudio-nl-1050x1575

006-villa-water-waterstudio-nl-1050x613

008-villa-water-waterstudio-nl-1050x700

009-villa-water-waterstudio-nl-1050x700

010-villa-water-waterstudio-nl-1050x700

016-villa-water-waterstudio-nl-1050x788

Description by Waterstudio Nl

From the very first second of seeing the deliberate location for this villa Architect Koen Olthuis of Waterstudio got down to design a delicate villa that may permit for the optimum expertise of its environment.

So as to keep the agricultural character of the situation, the task got here with strict laws limiting the quantity allowed above the bottom degree. These limitation ultimately proved to offer rise to a quite refined design full of spatial options.

With the quantity restricted, Waterstudio determined to make a flooring beneath floor degree, offering additional floor inside the restricted dimensions of the constructing-envelope. Options for permitting daylight within the decrease flooring turned out to be the primary architectural highlights.

The quantity was taken up as a white body outlining giant surfaces of glass, making the entire villa moderately clear. Some touches of wooden add subtlety and heat to the scheme. The white body curling alongside the facade closes off each ends of the home. Within the center the body rises to mark the doorway.

The idea of transparency was maintained all through the home by creating an open format the place, virtually no doorways are used. Typical eye catchers within the inside are the kitchen located within the middle of the home.

Beside the outside of the Villa, Koen Olthuis designed the inside and the backyard what brings the full design of the plot in concord. Within the inexperienced sloping backyard the water of the New water is actually introduced into the plot.

Images courtesy of Waterstudio Nl

Visit Waterstudio Nl

  • Facebook
  • Google Plus