Villa V by Paul de Ruiter Architects

Trendy picket residence located in Bloemendaal, Netherlands, designed by Paul de Ruiter Architects.

001-villa-paul-de-ruiter-architects

002-villa-paul-de-ruiter-architects

004-villa-paul-de-ruiter-architects

005-villa-paul-de-ruiter-architects

006-villa-paul-de-ruiter-architects

007-villa-paul-de-ruiter-architects

008-villa-paul-de-ruiter-architects

009-villa-paul-de-ruiter-architects

010-villa-paul-de-ruiter-architects

011-villa-paul-de-ruiter-architects

012-villa-paul-de-ruiter-architects

Description by Paul de Ruiter Architects

Park Brederode within the Dutch metropolis Bloemendaal is a part of the protected North Holland dune panorama and is a singular dwelling location. On the coronary heart of this lovely panorama, Paul de Ruiter Architects designed a sustainable villa supplied with each luxurious and luxury.

From the very begin it was clear that the panorama across the villa ought to be preserved as a lot as attainable. We created a big basement and semi-positioned the bottom flooring within the slope of the hill. The primary flooring towers above the partially glazed floor flooring and the undulating dune panorama. Each the north and south façades of the primary flooring are largely made from glass, whereas the east and west façades have a extra closed character. The closed façade areas on the primary flooring are made of colored, sustainable timber. The glass areas on the bottom flooring and first flooring have exceptionally giant sliding elements, with shifting elements of sunshine oak. The massive glass panels guarantee a connection between outdoor and indoors; interplay with the pure surroundings is tangible all through the home. On the similar time, the patio within the coronary heart of the villa offers a most quantity of daylight in each single rooms.

Power utilization and well being

Particular consideration is dedicated to power utilization in Villa V. We designed an environment friendly and compact construction with wonderful insulation. With geothermal power storage, a warmth pump and photo voltaic collectors on the roof, which is roofed with moss sedum we regulate the indoor local weather. Not solely the fixed indoor local weather ensures a wholesome dwelling setting. The supplies used for each the in- and exterior contribute to the well being of the consumer as nicely since solely pure supplies have been used. For instance, the façade ending on the primary flooring is manufactured from WaxedWood sustainable timber and the shifting elements are manufactured from French oak. The inside, designed by i29, consists of parts manufactured from veneered plywood, together with the partitions, the cabinets within the youngsters’s rooms and the fireside. The wooden used on the entrance and the storage comes with a historical past. As soon as the picket parts have been a part of an previous ship that was discovered at a demolition firm within the south of Holland.

Images by Tim van de Velde

Visit Paul de Ruiter Architects

  • Facebook
  • Google Plus