W House by IDIN Architects

Modern two-storey residence located in Nakhon Ratchasima, Thailand, designed in 2011 by IDIN Architects.

002-house-idin-architects-1050x700

009-house-idin-architects-1050x700

010-house-idin-architects-1050x700

011-house-idin-architects-1050x700

012-house-idin-architects-1050x700

013-house-idin-architects-1050x700

016-house-idin-architects-1050x700

015-house-idin-architects-1050x700

017-house-idin-architects-1050x700

019-house-idin-architects-1050x700

007-house-idin-architects-1050x562

021-house-idin-architects-1050x672

022-house-idin-architects-1050x700

026-house-idin-architects-1050x670

025-house-idin-architects-1050x700

Description by IDIN Architects

The design idea of W-Home is derived from the requirement that the proprietor would really like the home that expresses his character when it comes to area and type. Subsequently, the design topic was methods to interpret the proprietor’s way of life and keenness into structure. The thought initiated by the proprietor’s favourite exercise of touring and kayaking. There was one image of a ship crusing on the river that has impressed the designer. The river acts as a supporter for the boat. As a home, the perform areas of front room, eating room, and repair are supporters for the personal areas of bedrooms. The bedrooms are just like the boat which the river is supporting beneath for crusing. The thought was developed into the constructing orientation by sustaining the essential parts however utterly reveal the story, features and context.

The constructing orientation was decided by wind and solar path through which the home face in a North South course to get wind and for viewing, and let the aspect faces to the daylight from West. As well as, Kayak is a difficult and adventurous sport. The cantilever has designed on second flooring to current difficult and adventuresome. The good thing about cantilever is for shading the void on floor flooring and to suggest that the kayak is floating. The highest of the home was designed to be a roof deck hidden above the South bed room, making a relaxation space in addition to for actions. Along with the glass window, picket shutter masking round the home helps to shade the sunshine and create some privateness when wanted.

The supplies and tone have been chosen by in regards to the context. The colour of pores and skin coat concrete ought to go together with the encompassing. The bottom degree is black-gray to divide the boat from the river, the second flooring and the bottom. As well as, the location location is on the brown-pink soil, the home is subsequently must be restricted coloring into three main colours that are uncoated concrete gray, black-gray and brown-purple which the tone is matching the soil on the situation.

In conclusion, W-Home is designed by contemplating the context in two dimensions of each the situation and the proprietor. They’re introduced into the method of considering and designing, occurs right into a type that aware of the situation in addition to the proprietor’s ardour.

Images by Spaceshift Studio

Visit IDIN Architects

  • Facebook
  • Google Plus