Westchester Colonial by Fougeron Architecture

Residence located in New York, United States utterly redesigned by Fougeron Structure.

018-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

002-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

003-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

001-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

004-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x697

005-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x742

006-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x701

008-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

007-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x697

010-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x695

013-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x1575

016-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x1613

015-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x717

021-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x700

024-westchester-colonial-fougeron-architecture-1050x652

Description by Fougeron Structure

We re-skinned the home by altering all exterior supplies and home windows and in addition added a brand new front room area. The location of the lounge addition takes benefit of views of the timber and water past.

Nook home windows deliver mild deep into rooms, serving to to modernize the look of the home. The inside of the primary flooring features a new kitchen with breakfast eating space for on a regular basis use. The kitchen consists of glass-confronted cupboards, trendy facilities and an island with drawers under for a microwave and beverage cooler. A chalkboard wall within the again turns into a spot for household messages and inventive expressions by buddies.

The formal eating and dwelling rooms are located on two ranges to assist break up the dimensions of the area. The lounge is located within the again to permit for straightforward entry to the pool and yard. The canted roof and tall home windows open up views of the gorgeous maple timber within the yard. The geometry of the lounge addition varies from that of the prevailing home so as to add distinction and selection to the general design.

The second flooring features a new main bedroom with in suite toilet and closet. Bed room home windows look out in the direction of the water and timber. Youngsters’ Rooms even have been utterly redone with new loos. IKEA cupboards combined with extra customized finishes maintain the prices down with out sacrificing the general high quality and really feel of the inside areas.

The shopper, precept architect Anne Fougeron’s sister, was very concerned within the design course of. Her distinctive visible expertise allowed her to supply nice sketches of the interiors. Her sketches, together with pictures and architectural drawings have been included within the package deal.

Images by Albert Vecerka

Visit Fougeron Architecture

  • Facebook
  • Google Plus